Ödet?

Man brukar säga att de finns en mening med allt. Stoet blev sålt direkt med första spekulanten. Förstår det. Va ett riktigt kap. Ja som tyckte men ligga till bra tidsmässigt och så men icke. Va inte meningen att hon skulle hamna hos mej.

Har ifs hela tiden haft den där oldenburgaren i tankarna. Ska bli spännande att kika på henne. Tror de lutar åt hon! Fin stam lika så på henne, dock mer åt hopp E:Grannox - Grannus, UE: Lucky Boy xx . Tur att man är allround ;-)Febern vill inte ge med sig... Jätte trist.. Men vi siktar på att åka imån. Blev en aktu tvätt ikväll. Vi har missat (senil?) 2 tvätttider och hade ett BERG av tvätt. När vi började packa insåg vi att vi inte skulle ha nå kläder att packa om vi inte körde en tvätt. Skönt att ha de gjort. Men är lite sjukt att man kan känna sig "duktig och nyttig" bara för att man gjort nått som ändå måste göras? Haha! Ja man är lite knäpp.

När ja va till stallet sist kikade ja in hos ninerna. Åhh dom hade fått bebisar! SÅ söta!


Nu blir de sängen. Få se om man slipper 100 graders feber i natt då..

Kvälls krubb?Taget från Arla köket. Mumma!! Bara bejbi kunde gilla musslor.. :-)

Grisinfluensa!

Ja är sjuk....
Så himla tråkigt. Idag skulle vi ha åkt på semester/häst tittar tur och börjat i Uppsala. I Uppsala står detta fina sto med TOPP stam. e: Guinness ue: God Future
 
11 år och redan dräktig med hingsten här nedan. Beräknas föla maj - 10
Skulle va kul att ha ett fint projekt framöver!Men pgr av att jag är sjuk kan ja inte åka och kika idag på hästen vilket gör att en annan spekulant skulle komma ikväll och titta istället. Först till kvarn som de brukar heta...
Men är som Johan sa. Är de meningen att man ska ha hästen så kommer allt lösa sig.

Har en del andra fina ston på gång men föll verkligen för henne. Titta avkomman hon fått i år!
Är fölet inte snyggt så säg?! Åhh...


För övrigt är ja som sagt sjuk... I natt hade ja säkert 40 grader. Va helt snurrig och hade galet mycket feberfrossa! Ohh inte kul... Idag är ja lite bättre. Har inte lika mycket feber men ont i halsen och kroppen. Speciellt nacken men kan oxå bero på att ja legat som en ostkrok.

Bejbi är i garaget och fixar med de sista innan slut lackering. Kul att han snart är "i mål". Han har verkligen kämpat med bilen. Kanske får klart allt innan semester? Eller nja... nää kanske inte. Önsketänkande? ;-)

Nu blir de en film i soffan med lite gott te.

Fantasin är på annat håll nu

Blir inte mer än ett filmklipp idag. Har så mycket som snurrar nu så men återkommer! Pözz!

 

1000 saker

Är så uppe i allt nu så känner jag. Fullt upp! Nu ska de donas å grejjas! Plutt hjälper till! Kul!

Bejb är i garaget. Hoppas han snart blir klar med bilen. Ska bli spännande att se hur den kommer gå!

Sen ska ja försöka mej på ett bak igen. Nya muffins! Mmm :-D


Party!!!

Ikväll har de varit fest hos Lars. Lee åkte med till LA. Lite öl, gott folk, kul kväll och efterfest.
Nu ska ja krypa ner i sängen till bejb. Älskar dej! Ingen är som du!
Sjukt kul kväll även om vi hade en tjej med svininfluensan med oss (hoppas inte!!!). Jisseis.... blir ja sjuk nu ska ja stämma henne! ;-)
Men kul att hon orka va sällskap även fast hon hostade, hade febet och va slut, Lite te och glass framför en bra film hade passat!

Ny dag trötta möjligheter

Jisses... är så seg. Blev inte många timmars sömn inatt. Vände och vred på mej i sängen, täcket va för varmt och va utan för kallt. Kudden blev så där jobbigt platt och fuktig. Någon snarkade och tog upp hela sängen.

Tänkte på de man löst och lyssnat på. Hur man ska visualisera sig en bild på något. Ett löv, en vattendroppe, en penna eller ljus kanske? Detta för att fokusera tankarna på en sak och varva ner. Åhh perfekt tänkte ja. Ett ljus, jag ska tänka på ett ljus.

Men ska ljuset vara kort eller långt? Vara tjockt eller smalt? Vara vitt eller någon annan färg? Vilken färg då? Hur ska lågan brinna? Starkt? Svagt? Ska den stå på en ljusstake? I ett rum? Hur ska rummet se ut? Galmmeldags? Modernt? Ska de va ljusa färger på tapeten? är tapeten målar? Är de en soffa i rummet? Undra om soffan är dyr? Undra vilken som bor i rummet? Tjänar han/hon mycket pengar? Undra hur man ska tjäna pengar som student? Nej nej nej! Ljuset va de vi skulle tänka på! Ja men va var de för ljus ja skulle tänka på då?  Ska ljuset vara kort eller långt? Vara tjockt eller smalt? Vara vitt eller någon annan färg? Vilken färg då? Hur ska lågan brinna? Starkt? Svagt? GAHHHH!!!! Ja blir knäpp!!

Lyckades tillslut somna. Vet inte när men vet att ja va förbannat trött när ja vaknade.
Nu är de främmande. update sen.

Kan inte sova...

Nu har ja legat och snurrat i sängen i 2 timmar. Försökt knuffa på bejb så man fick lite kramsällskap men han trynar som en kloss...

Brukar nästan aldrig ha svårt att sova. Eller va länge sen nu i alla fall. även om ja har semester får ja dåligt samvete för att ja inte sover i tid. Man ska inte ha dåligt samvete för saker. De är onödigt.

Men skulle i alla fall vilja sova.
Drygt...

"A good laugh and a long sleep are the best cures in the doctor’s book.  ~Irish Proverb
"


Sälslakt, växthuseffekten, plasmaaktivatorer och osynlighet

Under dager har ja haft tv´n på lite i "bakgrunden" när ja fixat med annat men då och då kikat när ja hört något intressant.
De som först fångade mitt intresse va forskning av sälar och hur dessa påverkades av klimatförändringarna.
Fordkarna hade forskat i 10 år (!?) på det och kommit fram till att temeperaturstigningen har en negativ inverkan på isen/snön och med det även sälens habitat.

NO SHIT?!

Har de tagit er 10 år att komma fram till det? Ja menar, de är väl bra att de blir svartpåvitt att de behövs en förändring men snälla... de vet ju ALLA redan men ändå händer inget?
10 års forskning med forskningsstationer, forskare, utrustninge med mera. Va kommer dom pengarna ifrån som bekostar allt det? Idioti!
Enligt min mening är de INGEN IDEE! Alla skiter ju bara i miljön ändå! Inte kommer folk ta bussen eller tåget bara för att sälarna har svårt att föda i snöslask! Men att fortsätta forska i 10-20 år till? Va ska de leda till?
Missförstå mej inte. Ja tycker de är otroligt bra att man verkligen tar reda på hur pass mycket negativ inverkan de har men att de ska forskas i 10 år och fortfarande håller på att forskas går över mitt förstånd!
Men jag är uppgiven, besviken på hur vi människor bara skiter i de fakta som ges. Den informationen om vårat släsaktiga levendes negativa effekter på allt och alla och jag är även förbannad på att de ska forskas på ALLT som igentligen är självklart! Vårat jordklot har blomstrat. Kanske som bäst innan vi började exploatera ALLT som kom i vår väg.

De andra som upprörde mej på tv´n va hur man kommit på att plasma absorberar radarsändning. Dvs t ex skulle ett flygplan med rätt teknik omges av ett gasmoln som kommer omvandlas till plasma med hjälp av nå aktivatorer och med de omsluta planet och plasman kommer absorbera strålarna från en radar och på då sätt försvinna.

Jisses! Hur mycket kostar de inte att forska på det?!!?? Va kommer dom pengarna ifrån och till vilken nytta! Va fan! vi bor på samma planet!!! Varför slösa miljarder miljarder på skit i min mening! Saker som kommer användas mot oss/varandra i krig! Mot oss människor! Människor som är LIKA värda och som har samma planet som hem.
Varför, VARFÖR läggs inte dessa pengar på forskning kring just klimatet? Till att skapa så gynsamma förhållanden som möjligt för oss att leva utan att förstöra allt i vår väg!? Vi har ju förstört så mycket och vi ligger så illa till att de känns som forskning kring att leka osynlig för varandra är ett hån mot mänskligheten!

Ja blir så arg... Man känner sig så maktlös. Ja ska fan bli politiker så man kan börja förändra ett och annat! Att jag källsorterar räcker inte! SKÄRPNING!Beach 2010?
Ambivalent

Kan verkligen inte ta nå beslut.. Håller på att samla känsla från olika håll så ja har ett underlag men när allt kommer till kritan tror ja valet är ganska självklart. :-)

Dagen har bara sprungit förbi och nu sitter vi här efter en jätte god nudelwok och ser på baksmällan. Haha! Den är bra!
:-D

Idag bjuder på en bild när ja försöker göra mej fin. Är visst senaste modet att ha rosett i håret? ;-D


Idag tar vi ett fint citat.

"Kärleken och sorgen är tvillingsystrar." Blacklock

Nagadez och Wysteriia

Jag är med i en tävling! Wysteriia & Nagadez tävlar just nu ut en valfri fotografering.
Vore så kul att ta lite nya kort. Va länge sen nu.

Wysteriia har en jätte fin blogg som handlar om allt frå smink (hon är makeup´are), foto, liv och kärlek. Varierande och fin blogg. Kan rekomenderas! Bloggen hittar du HÄR!
Nagadez är en duktig fotograf och utbildad webbarkitekt. Han har många häftiga bilder och är absolut värt att kika in på bloggen. Den hittar du HÄR!Första semesterdagen till ända

Efter jobbet kändes de som om ja kunde jobba hur mycket som hällst. Men antar att de bara är för att man vet att man är ledig. När man väl jobbar så är de tvärs om? ;-)

Som jätte gött och tror de ska bli lätt att vända tillbaka dygnet igen.

Blev att åka ut till ornäs, tog doggarna på en promme och letade svamp! Blev en del! Gott! Dock gav vi de till mor och far. Dom ska få besök och bjuda på middag. Kantarellerna passade perfekt till pajen hon ska göra.Funderar och funderar hur ja ska göra med de där med att återuppta min gamla hobby. Hästar. Är SÅ sugen. Sitter och väger för mot nackdelar. Man blir så LYCKLIG, glad. De ger en lycka, motion och ju mer motion destobättre mår jag och pluggar bättre samt får mer energi.
Samtidigt som de ger frihet och lycka blir man bunden varje dag. Inga fler impuls besök med övernattning. Pengamässigt, tidsmässigt med mera.
De är så dubbelt...

Så positiva sidor:
* Glädje (mycket glädje och lycka)
* Sysselsättning och utlopp för min energi
* Motion
* Energi
* Sociala trevliga kontakter
Dessa delar ger ett mer välbalanserat liv som innbär frihet och mer tid eftersom energin man får på köpet gör en mer driftig och positiv! 

Negativa sidor:
* Tidskrävande (men man kandke går på ett ute? se ovan!)
* Ekonomiskt dyrare
* Minskad frihet
Om ja ska vara ärlig är de igentligen bara två saker som är negativa. Pengarna och friheten. Tiden vet ja att jag har. Men är ja redo att "låsa" mej igen?

Visserligen så åker ja ju på utflykter och äventyr t ex vansbro JUST av den anledninge att ja inte har annat att göra!
De tycker ja säger ganska mycket. Man ska fälja de man känner i hjärtat. Ja känner ja måste få skita ner mej, lukta häst, få ut och njuta! Johan stöttar mej till 110% och tycket absolut ja ska skaffa en hobby.  Killen är ju smart!
Ju mer ja är i stallet desto mer får han tid i garaget! Båda vinner! Haha! :-D

Berättar mer snart ;-) Bjuder på en härlig hingsbild så länge. Bilden kommer från http://www.hastak.se/

LILL COTTE HÄSTAK 


Nu är de kvällsmys framför tv´n. Mmm älskar doftljusen ja fock av gulliga Anna på min födelsedag. Hon säljer sånna och dom doftar verkligen UNDERBART! Jag fick en doft för varje år ja fyllt 25 stycken och de finns nog ALLA dofter. Är verkligen något ja skulle kalla vardagslyx! Kontakta henne om ni vill köpa! Hennes blogg finnder du HÄR.


 

MYS och luktar så gott!

Dagens låt!"Stensö, släng upp en hand för ditt kvarter
Fiskis, släng upp en hand för ditt kvarter
Orminge, släng upp en hand för ditt kvarter
JB, släng upp en hand för ditt kvarter
Henkan, släng upp en hand för ditt kvarter
Söderort, släng upp en hand för ditt kvarter
Stockholm, släng upp en hand för ditt kvarter
Hela Sverige, släng upp en hand för ditt kvarter!"


Haha! Diggar den som fan! Skön låt gammal låt som får mej på topphumör!
Kom igen katten! De svänger juh!

Grattis EM!

På bloggen http://ellamarie.blogg.se/ har man kunnat följa en 15 årig tjej och hennes väg till att bli tvilling mamma. Hennes med och motgångar, tankar och kännslor.

Hon har bestämt att vara anonym. The twins kom i morse och ja väntar med spänning på uppdate! Så vi säger:


2 timmar kvar

sen har Linda semester! Ska inleda med att krypa ner hos bejb och tryna gott tills ja vaknar av mej själv. Brukar dock inte ta så lång tid men skönt i alla fall! Få se vart de bär av sen. vet dock att de blir friskis denna vecka.
Imån, ny vecka nya tag i de här som kallas träning och sunt levende (igen)... nu har j slarvat med mej själv, vad ja stoppar i mej, hur mycket ja rör på mej, vad ja gör/inte gör osv. Nu är de (som så många gånger förr) dax igen.
Men de är att starta igång som är de dryga. Eller stegen från soffan till skorna är tyngst!

En gammal vis kvinna sa till mej att allt som sker sker för att man förberett sig på de tillräckligt länge. Dvs ja pluggar skitdåligt ända fram tills dagarna innan en tenta. Så är de jämt, slår aldrig fel och varje gång har ja dåligt samvete för att ja inte börjat i tid. Den kvinnan sa att ja visst börjat i tid. Ja börjar på något undermedvetet plan förbereda mej på att plugga från den stund ja väl får reda på det. Sen att ja inte läser boken förens dagarna innan spelar ingen roll. Då har ja undanröjt andra saker som legat på lur vilket gör att de inte stör när ja väl bestämmer mej för att läsa.

Lite knepigt att förklara men så rätt när man väl greppar det! :-)
Med andra ord har ja förberett mej hela sommaren på att börja och har inte varit 100% motiverad än men nu!


Snart har ja samma rygg och armar igen. Längtar efter att bli starkare och smidigare!
Och snart är de dax att börja dansa igen! Weeh!!


Tankar i natten

Håll med om att den nya designen är läcker? ♥
Kul med peronlig  touch på den!

Nu är de sista natten på mitt sommarvick. Har gått över förväntan och jag är jätte nöjd. Har gått så fort och nu är de äntligen semester! Tjohoo!!!
Kommer sakna natten här. De är speciellt att jobba natt. Man får en annan kännsla än dagtid. Finns en dikt som sitter i vårat fika rum. Tycker den får med de mesta och den visar även på hur lätt vårt arbete på natten glöms bort av t ex dagpersonal eller andra som tror att natten bara består i att fördriva tiden framför datorn.. Visst ibland är de lungt vilket inte är mest skönt för oss utan SJÄLVKLART för våra patienter! En god natt sömn utan smärta, ångest eller annat är ju de man önskar sig.Tankar i natten

vi arbetar natt
Genom vargtimmar
och hundvakter

Färdas vi mot morgonen
I detta skepp
fyllt av kroppar och själar

Våra händer arbetar,
våra fötter
Våra hjärtan och hjärnor

Lägger täcke om en rygg
Sitter på sängkanten
Släcker lampor, tänder
lampor

Stänger dörrar, öppnar
dörrar
Flyttar åt sidan det som
kan bli hinder i mörkret
stillar törst och hunger

Lindrar en smärta,
en ensamhet
Rätar ut frågetecken
Lyfter en oro

Vaknade över andetagen
går vi våra ronder

Vi känner nattmaran,
morgonångesten

Vi finns alltid

Vårt arbete ger inga
applåder.Dålig update... men snart kommer de en kul nyhet!

Ja ska då ny bloggdesign! ÄNTLIGEN! Ja är verkligen apkass på sånnt så känns så kul att nu fått hjälp! Är verkligen värt att få sin blogg mer personlig och som de ser ut passar den mej perfekt! vekligen ÄLSKAR den!

De är gulliga Candis som hjälper mej. Hon har verkligen känsla för färg och form. Gav lite hintar om vilka färger ja gillade och hon satte dom direkt. Så snart ska ni får de!
Då får Wild By Heart en ansiktslyftning! ♥

Här är en hon nyligen gjort

Tycker den är så fin! Hon är bra med ljus och färger. bilder och former. Tummen upp!Sista timmarna på natten är värst. Mellan 4 och 6... Natten har varit lugn. bejb har haft nå jobb på bärgaren under natten så fick hans sista godnatt sms vid 01.30 kanske? Vi är båda nattugglor inatt.

Sista ronden nu bara

Ja är SÅÅÅ sugen!

antar att man glömt hur sjukt mycket jobb de är kring att ha häst. är ju trots allt några år sen nu. Men så kul man hade! De är en sådan härlig känsla att ha en egen polle och sköta, rida osv. Att rida andras eller sköta är inte alls samma lika.

Åhh ha härligt att köpa sig ett gammalt fint avelssto. Betäcka nästa sommar (om man inte köper en som redan är betäckt med någon fin hingst), få fölet när man går ut skolan, skicka på bete och ta hem när man vet vart man ska jobba och när man installerat sig där. Börja arbeta med pollen då. Si sådär 3-4 år fram och om 6-7 ha en bra början på tävlingsbanorna! SÅÅ kul! Men har man väl börjar kommer ja nog tycka 6-7 år till banan igen är för LÅÅÅÅÅNG tid.

Bara att försöka övertala bejb att flytta endast till eget ställe (ja drömma går ju i alla fall!) men bäst vore ludvika tycker ja! Byta stad en stund. Studera på distans och skaffa polle. Nått nytt! Nått kul! Ja TACK!!!


Ja och Gea våren 2009. Här e hon bara 3 år men så duktig så! 

Dax för fredags mys!

Nää inte riktigt. Ja jobbar natt hela helgen och Bejb jobbar extra han med men snart så. Snart! Vi har kollat båtar idag, priser och vart man ska åka. Kollade vädret och de såg inge lovande ut så blir att lugna sig en vecka till.

Förra årets semester va underbar! Ja som älskar att åka bil trivdes som fan. Bejbi blev dock sjuk första natten så han va lagomt pigg. Stackarn! Bara att hålla han varm så ;-)


Ja och bejbi 2008. Älskar dej killen!

Dagens låt. Underbara Tina! Vilken kvinna! Vilken power! Ryser!

Drama queen

Jag är en riktig drama queen och igentligen så älskar jag det. Om ja inte skulle få mina små utbrott, spela över, vara extremt kännslosam skulle jag inte vara jag. Visserligen kan man tänka så att de i längden blir jobbigt för omgivning och mej själv men dom som känner mej och dom som vet vem och hur jag fungerar tycker nog vid närmare eftertanke precis likadant.

Lika som ja är åt de ena hållet är ja även åt de andra hållet. Oj.. låter som nån släng av bipolär syndrom men nej, ja är jag och trivs med det. Vi kvinnor e lite speciella. Eller många av oss? ;-)

Även har jag en stor förmåga att analysera saker, handlingar, ord, gester you name it och får ihop dom mest rafflande lösningar och ideer om de mesta. Så har ja alltid varit. Skillnaden nu mot 5-6 år sen är att ja är mer positiv i mina slutresultat (som för de mesta faktiskt stämmer. ;-)). Att vara positiv och ta livet mer lättsamt har växt fram (drygt tänker ni.. nää fantiskt inte!) men samtidigt tror ja att just de faktum att man arbetat upp en mer positivare syn och har haft en mer negativ inställning till livet gör att när man väl "slår om" och förstår livet på ett positivare sätt uppskattar man de så mycket mer än om man gått genom livet med ett brett leende och tagit allt med en klackspark från början.

Nu är de i alla fall snart semester. Ja ska njuta, vara busig, glad, ledsen och allt i en härlig röra för ja är jag och ja tänker inte ändra på det! Men nu, just NU är en fisk i akvariet sjuk och måste avlivas. Vi ska ha begravning! Å ja är ledsen! *snyft snyft* Okej... lite överdrivet kanske... ;-)


.texten är tagen från Annas blogg.

Semesterpojke på ingång!

Själv har ja 3 nätter kvar. Sen så! Längtar verkligen till bilsemester! Ja kanske är lite knäpp mej älskar älskar att åka bil! Man känner sig typ fri!

Igår på krogen hittade ja 250:- de va skoj! Då gick ja +- 0:- Så ska alla utekvällar vara!
Idag ringde mäklaren med de lilla torpet. Nu va de 5 som va med i budgivningen och hon undrade om vi ville va med. Ja får inte med mej Johan i köpet så ja sa tyvärr nej. Då tyckte mäklaren, (jätte gullig tjej) lite på skoj, att vi skulle köpa det tillsammans och renovera upp det för hon va lika kär i de huset som jag! Men ska fortsätta leta efter mitt drömtorp!

Nu blir de mys med mat. främmande får vi oxå så bäst man sätter på sig nå anständigt. :-)

Men innan ja slutar ska ja bara visa vad som står på min önskelista. En Rosa morgonrock i skönt material. Volanger som fin dekoration runt morgonrocken. Stort silverfärgat Daily Delights-broderi med strasstenar, på ryggen.
Den är ju bara SÅ söt! 699:-http://www.chique.se/produkt/id-3148/

Inte ens värt de

Folk man trode alltid skulle ställa upp  sviket en. Vänner som man trode verkligen var VÄNNER e uppenbarligen inte det... Nää.. usch... så taskigt gjort. Behövde bara en laddare till luren, en telefon eller en plats på soffan.

Men fram tills dess va kvällen toppen! Jätte kul och trevligt! Lee är en riktigt partypinlga och man har inte tråkigt en sekund. Men nästa gång ska vi ha senilsnöre mellan oss. Haha! Varje gång vi har varit ute har batteriet dött på luren och vi tappat bort varandra.
Skjutsen hem hade inte plats (missuppfattning) och några skulle åka båt (från krogen i falun?!) och de ville inte ja. Men när stan är nästan tom på folk och ingen vill låna ut luren (knäppa människor) fanns de inte många alternativ.
Tur, TUR ångrade ja mej typ vi rusta. Ja kan ju fan inte gå till borlänge! Väl nere på stan igen lyckas ja äntligen få låna en lur och ringer runt efter chaffis. Tusen tack Peter! Räddare i nöden! Så hemma, välbehållen men förbannad på skithögen som tror han kan behandla folk hur fan han vill. Tror han hade fått ragg, och ja tror nog de va en kille! Haha!
I alla fall skitdåligt stil att inte låna ut sin lur eller hjälpa på nå annat sätt. Bajs människa! 

Brukar få tiden att gå..

på jobbet mellan rigningarna (vilket har varit många inatt) med att sitta här och kika men ja orkar inte.. är helt slut.

Ska ta mej en kopp te och se tv. Hoppas man piggnar till!
Bjuder er på ett blondinskämt i stället.

En flicka kom skuttandes hem från skolan en dag.
- Mamma, mamma, tjoade hon, vi räknade i skolan idag, och alla de andra kunde bara räkna till 4, men jag räknade till 10 jag. Skall du höra? 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10!
- Vad duktig du är, svarade mamman.
- Det är för att jag är blond, sade flickan.
- Ja, det är för att du är blond, svarade modern.

Nästa dag kom flickan tjoandes hem från skolan. -- Mamma, mamma, idag läste vi alfabetet och alla de andra barnen kunde bara säga till D, men jag kunde ända till G jag! Vill du höra? A, B, C, D, E, F, G!
- Du är så duktig, sade modern leende.
- Det är för att jag är blond, sade flickan.
- Ja, det är för att du är blond, svarade modern moderligt.

Dagen därpå kom flickan hoppandes hem från skolan.
- Mamma, mamma, när vi duschade efter jympan idag såg jag att alla flickorna hade platta bröst, men jag har de här jag! Hojtade flickan, drog upp tröjan och visade ett par väl utvecklade 70E.
- Du är så duktig min lilla vän, sade mamman.
- Det är för att jag är blond, sade flickan. Nej, sade mamman, det är för att du är 24.


Heidi Klum T-shirt i lådan. Happy!

Har letat länge efter t-shirten med Heidi Klum på.
Har frågat runt på div bloggar men ingen "minns" vart dom köpt den. I alla fall. Skulle ner på stan med Mia och köpa brun toning men frisören kunde inte rekomendera mitt projekt. TRIST!!! Så vi gick vidare till zerozero man där Mias vänner satt och fika. Nora är så duktig! Hon har lärt sig gå! Charmigt värre!

När de va dag att gå gick ja förvi zerozero dam några affärer därifrån och vad ser ja? Jo tröjan! Kilar in och försöker leta på en men dom e slut! Bajs!
Frågar lite snällt om ja inte kan få ta dockans då? Visst de går bra! säger den supergulliga expediten. Happy happy happy! Kosta va de vill. Ja ska ha den. Men tror ni ja blir ännu gladare då när de visar sig att de är 50% på den!

Ohh ibland har man flyt!

Så nu är den min. Dark muse i stl s/m. Kanske LITE tajt över rygg och bröst men är man bred om axlarna så får man leva med det. ;-)


Wiiee!!! Den är så fin. Snyggt skrapsår man har på armen då... Matchar coolheten lixom. ;-) E man en hårding så e man.
Okej okej, vår och sommar kollektionen ja vet men ja är lite sen av mej.
 I alla fall, bättre sent än aldrig!

En av dom simplaste bloggarna men en av de bästa

Är http://leloveimage.blogspot.com/.
Man kan inte göra annat än älska budskapet.

Älska!

Nu ska ja sova.... och drömma om min kärlek! :-)

1 timme kvar

på natt numer 5. Bara 4 kvar. kollade vädret för 10 dagar framöver. Hmm... nja. ser inte ut som nästkommande vecka kommer bli strålande den häller. Se själva här -----> SVT väder

Natten har fortsatt varit lugn. 2 ringningar sen sist tror jag. Har plockat lite, fikat lite (kilorna bara rasar av mej.... NOT!).


Bjuder på en härlig sommarbild. Jag, Helen och Carola.
Några av dom underbara människor som var med på min överasknings fest!
En underbar kväll! Min 25 års dag! Kanske den bästa födelsedagen någonsin! Snart hem å sova.... JA TACK!!!

Halvtid och Döden

klockan börjar närma sig 02.00 och natten ramlar över halvtid. Ja är trött. Koffeintabletterna va inget vidare för mej. Kände mej alldeles speedad första stunden sen blev ja helt slut. Kände mej nästan lite sjuk och illamående blev man på köpet. Gick dock över till slut. Skönt de..

tror vi inte har haft en enda rigning sen efter 22.00. Kan tyckas som nått bra men kan lova er at tiden släpar (SLÄPAR(!) sig fram och man blir SÅ trött. *Gäsp*
Början av kvällen kändes otäck. På nått vis kom ja att tänka på döden och att man nästan kan känna hur den finns närvarande. Hur döden verkligen väntar här på avdelningen.
Ja kommer ihåg när ja var yngre, högstadiet kanske? Hur kaksig jag var om att döden inte skrämde mej i mitt framtida yrke som ambulanssjukvårdare. Om att ja minsann sett en man dö på gatan eftersom dom lagt en filt över honom när ambulansen kom. Var de verkligen så? Eller skymtade ja bara när dom la över honom en filt och i den vinkeln fick för mej att dom lade den över hans ansikte? Att han var död? I alla fall spelar de ingen roll. Jag var inte "där", jag var inte ansvarig, jag tog inte i den döda, jag fann inte personen i fråga.

Jag har sett en död människa. På en obduktion. Vi fick aldrig se patientens ansikte. De är jag glad för. Hur hemskt de än kan låta kändes de inte "på riktigt". Jag hade ingen identitet på kroppen som låg där. De kunde lika gärna varit en utbildnings docka.

På avdelningen har jag en person framför mej. En gammal gumma eller farbror med namn, personlighet någon som "ÄR någon", någon med minnen, en röst, någon jag pratat med och tycker om. Jag tycker alla patienter på avdelninge är så goa. Alla speciella på sitt sätt. 
Jag vet inte hur jag kommer reagera den dagen då de händer under mitt pass. Ja är rädd faktiskt. Ja är inte lika kaksig längre...

På min avdelning är döden ständigt närvarande. Idag tyckte jag mej känna närvaron. Och jag tyckte inte om det även om jag måste inse att de är en naturlig del av mitt arbete men framför allt en naturlig del i livet. Jag måste lära mej hantera de faktum att människor går bort. Att de är någon lika naturligt som födseln. Vi föds, lever och vi dör. allt som föds ska dö..

 Men jag är rädd. Ja det är jag...
 Att dö kan inte vara farligt
när livet bjudit på en hårdhänt strid.
Att somna in, bäras bort helt varligt,
kan inte vara mer än stilla frid...


Nedräkning: natt 5

 Är SÅ glad att nedräkninge på sista veckan har börjat! Happy happy happy! Smygstartar lite på onsdag med kalas för gulliga Lee på harrys. Skoj!
Sticker till jobbet nu. Mer update under natten. 

Lösa hundar och arga människor.

Åkte hem till mor och far i Ornäs. Kopplade vovvarna, tog in dom i bilen och körde till skogen. Tyson är en gammal dobermann herre på 9 år och Kajsa är en 11 årig gammal Basset tik. 
Basset är en ras med ett stort arbetsbehov - att få jaga alternativt aktiveras mycket, att ofta få vistas i skog och mark, att bli rejält motionerad, att ofta få vara lös, att få social närhet med såväl familjen som andra hundar.
Kajsa har ALDRIG varit en bra jakt hund. Hon har aldrig under sina 11 år drivit fram ett rådjur och även under sina aktiva år sprang hon inte efter vilt i onödan. Kajsa har inte jagat på säkert 6 år.

I en skog bortanför Ornäs finns en stor fin skogsväg/traktorväg som ja brukar ta med hundarna till. Vegetationen kring vägen blir ibland så tät och bildar stundvis nästan en vägg och jag släpper alltid mina hundar där. Dels för att inte störa andra hundar/människor och för att vägen har ett skaket mot motorvägen. allts går motorvägen parallelt med den vilket har kännts som om de är de mest lämpade stället eftersom skogsstigen inte ligger mitt i en öppen skog.
Visserligen hade det inte spelat någon större roll om den hade legat där för kajsa hade aldrig orkat traska av vägen och in i kuperad terräng. Hon är för tjock, osmidig och lat.

I alla fall. När vi går där hundarna och ja möter vi en bil. Ja ropar in hundarna, kopplar dom och börjar gå mot bilen som ja parkerat i mitten av vägen (oxå för att "förvarna" OM någon anna skulle komma, vilket de visserligen aldrig brukar göra). När ja kommer fram till bilen som ja tänkte flytta kör den fula lilla röda bilen upp bevid i gräset och nästa skiker åt mej att jag INTE FÅR HA HUNDARNA LÖSA!!!! Ja ber om ursäkt men förklarar (så gott ja kan) att mina hundar aldrig driver vilt. Till svar får ja att "om ja inte visste de är de en basset ja har" en drivande jakthund. Snälla människa... Ja vet vilken hund ja har och ja vet även efter 11 år vad hunden gör och inte gör. I alla fall. samtalet fortsätter i nått som mer liknar ett skämt och ja undrar under samtalets gång vad han är så förbannad över? Han menar på att man MÅSTE ha dom kopplade, att man aldrig kan va säker på vad hunden gör, att alla vi ägare säger samma sak osv osv. Han fråga även vilken som äger hunden? Kajsa alltså. Ja de har du inte med att göra gubbe!

Ja blir så förvånad? Snälla människa. Visst, ja kan förstå om man är mån om djurlivet (de är jag med!) eller om man är hundrädd men snälla snälla människa. Prata med mej som folk! Varför behöva skrika, vara otrevlig? Om du inte såg de gubbe så kom hundarna direkt när ja ropade och rattes i koppel för att inte vara ivägen för sin bil. Din bil som ja förs överigt tror stör djurkliver MER! än två lugna hundar efter vägen. Slutade med att han gasade därifrån och ja önskade honom en trevlig dag. Hoppas de bet bättre än att be han dra åt skogen?

Enligt jaktlagen lyder följande: "Under tiden den 1 mars till den 20 augusti skall hundar hållas under sådan tillsyn att de hindras från att löpa lösa i marker där det finns vilt. Under den övriga tiden av året skall hundar hållas under sådan tillsyn att de hindras från att driva eller förfölja vilt, när de inte används vid jakt.

Ja kan inte räkna vägen som "marker med vilt".
Och jaktlagen är ju formulerad så att den inte slaviskt kräver koppel. Men formuleringen innebär för de flesta (inte alla) att hunden är just kopplad. Detta eftersom det kräver ganska mycket träning och samförstånd mellan hund och hundägare att utan koppel ha hunden under den tillsyn lagen föreskriver.

Nää de gör inte det. De krävs inte speciellt mycket träning för att få en lydig hund som kommer in på kommando även om de skulle komma en hel hjord med rådjur.
Kajsa orkar inte springa, pgr av älder, vikt, leder med mera. Henne spring man ikapp på 5 meter. Dock skulle hon inte kunna lämna skogsstigen eftersom hennes fysiska förutsättningar skulle sätta stopp för det! Tyson däremot kan ja ropa in. Han kommer. ALLTID.
Så ja anser alltås att mina hunda INTE utgör någon risk OM de skulle dyka upp villebråd på skogsvägen.

18 §

Hundar skall hållas kopplade

1 på allmänna försäljningsplatser medan torghandel pågår,

2 i parker,

3 i de motionsspår som anges i bilagan till dessa föreskrifter.

Tikar skall under löptid hållas kopplade inom hela kommunen, dock inte inom inhägnade områden.

När en hund inte hålls kopplad skall den ha halsband på sig med ägarens namn, adress och telefonnummer.
Alltså behöver man INTE ha hunden kopplad mellan perioden 1 mars till 20 augusti OM man kan ha sådan tillsyn att den inte löper fritt i skog och mark och stör djurlivet.


Ja skulle aldrig drömma om att ha mina hundar kopplade ½ året! Nää fy vilken hemsk kännsla! Ja litar på mina hundar, ja försöker vara på dom minst störande ställerna för allmänheten (och griniga gubbar i röda små bilar) och under sådan tillsyn att dom inte utgör någon som hällst skada.

Så onödigt. Vi har även en granne neranför oss som är helt vansinnig när vi har hundarna lösa. Snälla människa. Du gör de bara värre för dej själv. Ja kommer fortsätta ha mina hundar lösa tills den dagen dom dör. Så länge ja ine bryter mot nå lagar kan du inte göra annat än knipa igen. För lyssna på dej kommer ja inte göra så länge ja vet att ja gör rätt. Om min hund å andra sidan skulle hugga folk, bita ihjäl andra hundar eller på annat sätt störa så SJÄLVKLAT skulle ja tänka om. Men så länge? Fuck you!Här är några fina bilder på härliga Tyson!


Vilken färg har själen?

Lina på blogg http://llina.webblogg.se/ hade det som rubrik. Tyckte de va en ganska mysig fråga. Vilken färg har själen?
Tror personligen den varierar stort. Idag är den nog lite ljus gul, i förrgår va den absolut svart. KOL SVART! Skulle tippa på att när ja varit ute och sprungit och busat med Tyson är den nog randig, lite snurrig i ljusa färger. Har man kärleks bekymmer är den nog lika randig men med både mörja och ljusa färger.

Haha! Ja lite lame tanke kanske men som sagt, ganska mysig tanke att sätta förg på kännslorna. :-)

Idag blir de träning nu på förmiddagen. Försöka bli lite trött sen blir de att försöka sova lite i em. Nu är ja inne på sista nätterna innan semester/lov i 5 veckor!! Weee!!! Nice! Men kanske är dax att börja bläddra i bäckerna nu. Har en tenta kvar att skriva. Känns som om man glömmt ALLT om anatomin.

Få se om de blir en sista minuten resa. beror helt på vad som kommer upp och hur vädret ser ut hemma. bejbi vill ändå vara i garaget så han kan väl få va där då. Tänker då inte sitta hemma om de regnar och han ska vara där. Nää då hittar vi på nå skojjigare. Lägenheten är så städad den kan bli så behöver inte stanna inne för det. :-P

Nån som vill hänga på?

Jag är med i en Tävling!

heavenlycake pågår just nu en tävling till den 13/7. Tävlingen är om kristyrblommor! Decor man kan ha på bakverk, cupcakes, tårtor med mera med mera! Hoppas verkligen på att vinna. Ska göra muffins till patienterna på avdelingen nån natt nu framöver som avsked. Åhh... kommer sakna dom alla. Goa tanter och farbröder allihopa!

Kul att kika in på bloggar som bloggar om just bakverk och annat. Man blir så motiverad!

I alla fall. Länken till Tävlingen hittar du -----> http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.4611550

Gulliga va?!

Okej, idag är vi snälla och dagens, "i like" blir D&G fall/winter collection

Allt har lugnat ner sig igen. Idag är vi förhoppningsvis snällare än igår. Vi får skylla på vädret. Alla skyller på vädret.
Blev lite mjölkdrinkar i Ludvika igår. Lung och mysigt. När ligan skulle ner på krogen tackade vi för oss och åkte hem å myste. Försonings mys. ;-)
Likör 43 med mjölk och is smakar precis som krokantglassen man kan köpa. MMm!!! Så gott!
Handlade körsbärsvin igår med. Va riktigt gott om man drack lite och då menar ja LITE! Ohh... riktigt rävfylle dricka. Känndes som om man skulle hinna bli bakis innan man ens hunnit bli lite rund under fötterna. Hihi! Nää så den smuttade vi bara på. Ska absolut värma upp den och ha den som glögg variant. Skulle passa utmärkt!

Gott gott! Kirsberry, Artic, Likör 43! Fin de! ;-D

På tapeten idag står typ inget allt. Johan ska till garaget. Lika bra att han är där. Ja vet inte än. Skulle behöva städa garderoben. Ser ut som krig! Kanske ta sig ner på kuppan och kika efter nått nytt. Lite shopping i de här vädret skadar inte.

På tal om shopping. Älskar D&G fall/winter 09/10. Temat är skirt ljust/svart kontrast och genomgående med fjärilar. SÅ sött!
Dock känns linjen lite med sommar enligt mej. Dock kunde man skiftat färg med nå beige å rosa, gult eller annat. I alla fall. Har plockat ut en del från hemsidan (hoppas inte copyright kommer och biter mej i baken....) och så ni vet finns ALLA kläder att beställa från D&G Hemsida. Tryck på länken här -----> http://store.dolcegabbana.com.
Alla bilder tillhör dom.

Har som sagt plockat ut favoriter. Många av plaggen är inget ja skulle bära själv men tycker dom är super charmiga och snygga på andra. :-)
Enjoy!

1. Bikini EUR 169,00
2. Beach dress EUR 189,00

3. Short dress EUR 1.602,00
4. 3/4 length dress EUR 1.067,00

5. Long dress EUR 478,00
6. Short dress EUR 243,00

7. Long sleeve jumper EUR 193,00
8. Long sleeve shirt EUR 251,00

9. Top EUR 296,00
10. Jacket EUR 525,00

Alla plagg finns att beställa på D&G online store. ----> HÄR


Men så länge man är student får man se men inte röra. Visserligen tror ja inte ja som arbetande sjuksköterska HÄLLER kommer lägga typ 1.600:- på en bikini eller typ 10.000:- på en klänning men drömma kan man. DE är gratis. :-P

Regn, sol, bråk och mjölkdrinkar

sol och regn om vart annat. Vi hann till medeltidsmarkanden nu på förmiddagen innan vi börja bråka. Rekord redan vid 11.00. Jupp jupp, så va vi igång igen. Blir så trött. Blää. fuck off bara...

Ikväll blir de kanske lite party i Ludvika men allt beror på hur de här utvecklar sig. Blir väl som vanligt, inget alls..Ja

Om de blir party blir de mjölkdrinksmix med jordgubbslikör. Mmm. :-)

Kanske en PS?


PS


1 cl Vodka
2 cl Baja Rosa Tequila & Strawberry Cream
1 cl Bols Strawberry
10 cl mjölk
mycket is

Häll ingredienserna i en shaker
Skaka och servera i ett highball-glas

 

Hinner verkligen inte

Har varit fullt upp idag. Husvisning i Gravendal (I´m in LÖÖÖÖV!!!!) sen mat hos Anna Karin. Tonfiskmackor. Mumms!
Sen hem, till ornäs, hem igen, handla göra kvällsmys och hu är ja HELT slut. Internet har varit kasst oxå så blir ingen roligare update än så här på kvällningen.
Mina och ja gjorde svamp mackor med nyplockade kantareller igår (tror ja de va?) Är så dagvild!Ganska maffig glass på väg hem från husvisningen idag! Mmm! Lakris och viol!Ja just de, har druckigt 2 glas (stora) med oboy å grädde nu ikväll så ja; viktnedgången jobbar ja STENHÅRT på! Har tagis slut på en hel 2½ dl grädde helt själv, Bra va? Hahaha! Ja usch vilken kass karaktär man har. Oj oj..
Nya tag imån. Alltid nya tag.. ;-)

Äventyr?

sitter och drömmer sista timmarna på morgonen nu om spänning och äventyr.

Även om min resa till asien inte blev 100% bra (kan man ju lung påstå, Haha! Ja ja, shit happens) känner ja att de är snart dax igen men denna gång under andra omständigheter och med en annan mentalitet och målsättning.

Tänk att med den känslan man har idag för omvärlden, den kunskap man har om sig själv, sina begränsningar och sina möjligheter kunna få den resa som ja vill och få ut maximalt av den.

I daxläget känns inte ekonomin helt okej för att kasta mej ut i ett nytt äventyr. Ja men studierna då? Lugn lugn. Självklart ska ja studera färdigt. Har kikat lite på läkare utan gränser´s hemsida och måste säga att de lockar mej lite. Visserligen måste man nog ha jäkligt mycket erfarenhet innan man ger sig ut på ett sådant uppdrag men man kan ju ha de i tanke och kika på i framtiden?

I alla fall så vill ja UT utanför sveriges gränser. En ny kultur, ett nytt folk, ett nytt språk osv.
men svårt som student att undertiden spara ihop till en vettig biljett t/r inkl alla försäkringar levende, boende osv osv.

ja... drömmar är ju i alla fall gratis...


När de är rått och kallt ute

Får man jobba på mysiga grejjer inomhus istället. :-)
Har kikat på lite nya underkläder. Känns som ja behöver en liten upphottning nu för att peppa mer inför träningen som förövrigt går lika mycket bakåt som framåt..

I alla fall finns de mycket MYCKET fint att beställa från nätet. Har tagit några favoriter.


Ginewra BH
271.15 SEK nedsatt
http://kroppsnara.se

Har redan trosorna men vill GÄRNA ha Bh´n oxå!


Supersoft cami
Sale $22
http://www2.victoriassecret.com/

Så himla fin och romantisk! Mmm :-)


Mesh & lace thong
Sale $9.99
http://www2.victoriassecret.com/

Ser den inte skön ut? Framför tv mys!NEW! Lace-waist bikini
Special any 5/$25.
http://www2.victoriassecret.com/

Men va fint! Undra om man kan få hennes look på köpet? Så vacker!

Vikten idag är hela.... 61.7kg! Tjohoo!! Går åt HELT fel håll och ja som tycker att ja varit så "duktig" senaste tiden. Har inte haft nå batterier i vägen så ha inte kunnat väga men men nu så.. trist dock att den visa mer och inte mindre. Skulle ha skitit i att köpa nya batterier!

okej, sak samma vikten men trist att veta att de INTE är muskler man bygger på eftersom gymmet varit väldigt avlägset sista tiden! Visst är de okej att väga mer än mindre så länge de sitter fast och inte dallarar!
Nää.. satt och kikade på kort sen förra året samma tid. 5 kg mindre och BETYDLIGT med tränad än nu. Vad hände lixom? Ja tröttnar ju så fort på allt. Måste hitta nått nytt. Kickbox verkar skitkul. Testa de kanske??? :-)
För nått måste göras. Saknar verkligen att vara lättare och piggare. Inte bara utseende mässignt utan i allt man gör.

Inge fel på axlarna där häller va? Haha!

Nää, de är bara att kicka sig själv i röven så är man snart där igen!


Dax att sova...Nu är de natti natt. Lite sömn innan de är dax att helgstäda. Ikväll kommer ju snigel hem. Älskar honom massor trots allt. Han är den bästa.

 

När vet man?

Hur kan man och hur känns de igentligen att vara ensam tillsammans med någon? Hur vet man att de är ensamhet och inte bara tillfälliga missförstånd i ett förhållande? Bristfällig komunikation? Hur många gånger ska man tänka efter, väga för och nackdelar mot varandra, hitta lösningar/förklaringar innan man vet att de är dax att tänka om helt? Hur länge ska man fantisera/drömma/hoppas innan de är dax att ge upp?

När kommer vardagen i ett förhållande? Måste den göra det? Avgör man de själv? Och hur gör man om en hamnat i en släntrianmässig rutin medens den andra lever i en fantasivärld på rosa moln och gång på gång blir besviken på icke infriade löften?

Vem har mest fel? Han eller jag? Varför kan vi aldrig mötas halvvägs och på samma väglängd?

Nu ä ja trött på de mesta.
Snart slänger ja ut mej själv ur lägenheten och sticker på nått äventyr! 

Fuck of snigel! Orka vänta! Nää tack.

(och ja... ja är trött och ja stavar som en kratta. Lev med det!)

Mat för oss som inte begåvats med kockkunskap!

Va superhungrig igår men orkade i som vanlig ordning inte laga nått spännande och komplicerat. Brukar ju aldrig göra slut på tacosåsen man köper och den brukar alltid bli gammal så behövde använda den. I frysen hade ja redan stekta kycklingfileer och pasta vet ja hur man gör. En gammal halv lök fanns i kylen sen tacokvällen så den fick åka med lika så!

Stekte upp kycklingen å löken rörde ihop med såsen och pastan. Mmm!!! Gott och inte allt för onyttigt!

Testa!

 
Mardrömmar

Vaknade i morse från en skit jobbig dröm. Om just otrohet, svek och elakheter. Fy... Jobbigt jobbigt. Dålig start på dagen. Hemsk när man känner sig så maktlös och övergiven. Tur att de va en dröm.

En mardröm är en obehaglig dröm. Ordet kommer från väsenet mara (jfr. da. mareridt, no. mareritt, isl. martröð, eng. nightmare, ty. Nachtmahr, nl. nachtmerrie, fr. cauchemar) och betecknade ursprungligen sömnparalys. Först under de sista århundradena vidgades betydelsen till den ordet har idag.

Hoppas på att få några timmars sömn nu i eftermiddag innan ja går på första passet nu i natt. Bara 7 nätter kvar till semester med älskling! Härligt! Blir nog att åka till Ädelfors och leta GULD (kanske snart fått ihop till ringar?) ;-D


Förra årets äventyr i småland!

För övrigt längtar ja till helgen. Hoppas på nå skoj och lite mer sol. Fiska lite mer och bara va ute. Får krupp i den här lilla skithålan. Har ja ifs sagt 100 gånger men...

Ska dock (även de för 100:de gången) försöka fylla med lite trevligare möbler. Har hitta himla fint böbler på stilero.
Ganska billigt tycker jag även att de var?

 
649:- från Stilero


329:- Stilero


479:- även denna från Stilero
Måste bara tipsa

om den bästa blogg jag läst

Heja Abbe!

För att få hela bilden av Abbe och den här bloggen är det bäst att läsa allt från början, men det vore lite mycket att begära av alla. Här finns 50 länkar som sammanfattar.
Det börjar i mitten av mars 2005 då Abbe föds. Det visar sig snart att han har fel på hjärtat.
Storyn fortsätter om hur första tiden på sjukhuset var. Matning, olika specialister, operation och tiden på IVA.
Ett inlägg avslöjar varför bloggen heter Heja Abbe. Så småningom visar det sig att hjärtfelet beror på ett kromosomfel som kallas Catch22. Några veckor efter operationen blir Abbe sjuk. Man kommer också på att han saknar en njure, och vi börjar förstå att livet förändrats.
Inte långt efter det är det dags än en gång för hjärtoperation. Vi upptäcker allergi och matsvårigheter, och undrar vad mer det kan bli. Abbe utreds, utreds och bryter armen.

Vi möts av obehagliga föraningar, men som en skänk från ovan löser det sig på bästa sätt.
Abbe har många läkare. Men ändå. Operation nummer tre närmar sig. Efter IVA märks redan stor skillnad. Abbe återhämtar sig fort, men vi är trötta. Nu dröjer det kanske till nästa operation, men Abbe är en aning hospitaliserad. Alla inlägg från den senaste operationen finns under oktober och november månad 2007.

Jag upptäcker att bloggen kan göra skillnad och bortsett Abbes alla bravader i sjukvården innehåller bloggen upptåg, tankar och funderingar som han och hans bror har. Och en och annan kärleksförklaring.

Välkommen till Heja Abbe.

Bilden tillhör abbe och abbes familj!LÄS DEN!!! Fantastisk blogg och ingen läser den utan att få en tår i ögat och en riktig tankeställare. Ta vara på dagen, dina nära och kära. Älska livet, hata de ibland men kämpa på och gå vidare! Heja Abbe!!!

Läs läs läs!

Otrohet, kväll, fiske, äcklig mat och nystädat hem.

Har nyss kommit hem från en härlig kväll vid stensjön i falun. Ädelfiske med marshmallows grillning. Mmm... Mys! Tony fick 1 fin och Jerry lika så. Själv fick ja två gigantiska äckel mört. Blää.. Dom fick simma tillbaka igen! Eller kanske ska testa på finska mörtsoppan nån dag? Haha! Fy.. :-P

Ja testade ALLT tror ja. Bottenmete, "vanligt mete", powerbaits, marshmallows , algrens bilar (pappa gjorde), innälvor (ja vet ja är äcklig som fan...) fluga MÅNGA olika men icke.. Dom va svårtflörtade idag! Men nästa gång så!

Härligt var de att komma hem till sitt nystädat och ommöbelerade hem nu på kvällningen då! Fattas bara min älskling. Orkade inte fixa nån kvällsmat så blev donke. Donken som ja nyss klagade på att dom hade så äcklig mat. Men ja är blond.. ja lär mej aldrig. ;-)
Ska bli skönt att krypa ner i en nybäddad säng snart. Men ska kika på film först och softa lite. Börjar ju jobba natt igen imån så måste försöka vända dygnen lite igen. Drygt... men nu är de bara 7 nätter kvar sen SEMESTER!!!


Fia och Jerry myser vid sjön. :-)


Vackert och skönt med en brasa.


Inte lika naturlig och nyttigt som fiske men ack så gott, Första tuggorna i alla fall... Tänk att man inte lär sig att de aldrig ALDRIG är värt pengarna! Undra hur många kcal de är i den... Usch, hemska tanke.


Inom loppet av några timmar har 2 par förlovat sig. Inga par ja känner riktigt och ska ja va ärlig, inte vill lära känna häller men de är en annan historia. I alla fall. I båda fallen har dom bara varit tillsammans max 1½ år och nu redan förlovade. En kille av dom vet ja är ett riktigt svin.. Skulle släpa med en vän på "otrohetskryssning", snackar skit om andra, säger fula saker och beter sig allmänt illa. Usch... en riktig gris.. Nu är ju frågan om man bara låter de vara? Att låta tjejen leva i tron om att detta svin är hennes prins tills hon själv får se sanningen?  Har jag nå ansvar att berätta de ja vet för henne?

Och på tal om otrohet... Ja du.. har mycket funderingar kring det. Hur man tänker, hur andra tänker, Vad som är fel och inte. Men de tar vi en annan dag. Skulle ta hela natten med ett så pass välskrivet inlägg som inte skulle misstolkas.

Fick förfrågan om ja inte kunde lägga in nån mer bild på mej själv. Ja håller mest i kameran men ska börja ta lite fler kort på skönheten; mej själv! ;-) Haha!

Men tills dess får ni en blid från glamdagarna. När man va i hyffsad form. ;-P

Mmm... ja och min bejbi! Lööve!

Nu blir de dusch och tv. Mer imörro!

Röjjer och lyssnarTror ni de blir bra? Så klart de blir BRA! De är ju jag som gör det! ;-)

♥♥♥

Har en sån häftig ide! Men vågar inte skriva den här utifall bejbi läser! Men hemlisen kommer avslöjas i jul om allt går som ja vill. Och nej ja är INTE med barn. :-PKenza

förtsätter att vara trendsättare och reklampelare. Nu förnyar kända bloggaren Kenza och skinntillverkaren Jofama sitt samarbete. Kenza har tidigare designat skinnjackan ”Kenza”
Nu gör hon en minikollektion bestående av en snedknäppt bikerjacka, en kjol med dragkedja och nitar och en festväska prydd med nitar. Plaggen kommer ut i butik i augusti.

Text taget från: Aftonbladet

http://kenzas.se


http://www.aftonbladet.se/sofismode/article5427387.ab

Kjolen är super snygg tycker ja! Väskan vettifan.. Men kjolen, ABSOLUT!
Ska se va den blir å kosta men är de skinn är den nog inte lämpad för student ekonomi...

Kenza är verkligen snygg! Eller va tycks om denna bild från Cafe?


http://www.cafe.se/?id=678389

Puma! :-)Idag regnar de och känns faktiskt kanon! Ska passa på att diska å damsuga. Om ja nu kan slita mej från datorn som vanligt. De där med tanke och handlign ni vet ;-)

Nästa vecka ska vi å kolla på hus ja och bejbi! Behövs lite jobb för att få de mysigt. Kräks verkligen på köket men allt går att fixa. Huset ligger i mora eller mora-by innan säter. http://www.hemnet.se/beskrivning/hemnet/462452
Huset va tillsalu för typ 1 år sen men för BETYDLIGT mer pengar men dom har nog styckat av mark och säljer nu huset.
Ska bli skoj. :-)

Nää.. nu måste ja slita mej härifrån och gö nå vettigt..

När ja får lust

skaffa bättre fantasi.
På tal om lust, de är inte bara tjejer som har "ont i huvudet". När andan faller på ska man se till att den andra hälften har ätit så man inte får ett: Ja men skynda dej, för ja är hungrig!
Hahaha! Bra bejb. ;-)

Som sagt, dålig fatnasi. så länge får ni hålla tillgodo med en till bra låt!

LLFU - Lev Livet Fullt Ut

Therese Johansson Rojo blev bara 15 år. Hon mördades natten till den 7/6. Enligt vännerna brukade hon avsluta brev med förkortningen LLFU - lev livet fullt ut. Therese blev bara 15 år men enligt vänner levde hon dom åren; fullt ut.
RIP Therese och må dina mördare Tim Vrågård och Tove Lind få sina straff.

Ibland känns de som om man förstorar problem i sitt liv, lägger vikt på oviktiga saker som inte är värd varken energi/tanke/handling och missar i och med det att leva just fullt ut.

De är så mycket lättare i tanken att tänka än att få ut den tanken i handling. Vägen där imellan kan ibland vara lång även om tanken och handlingen finns i samma kropp. Man måste ta vara på sitt liv, sig själv och leva, våga och inte stå sen och ångra saker man inte gjort. Nu ska ja dricka lite soppa och fundera ut va ja tycker är viktigt och vad ja borde göra men inte vågar.

RIP Therese Johansson Rojo

McDonalds blää

Stannade till en snabbis på donken och beställde en mcfeast och ramlösa (för att försöka hålla de lite nyttigt) men fy va dålig ja blev. Har sovit 1 timme nu och vaknar med världens illamående. När man mår så där illa att man nästan håller på att kräkas. Spänner bakom öronen och rinner saliv i munnen. Skit äckligt!

Nää fy för donken.. Undra va dom har i skiten igentligen och hur de förvaras samt tillagas.. Säger inte att donken är sämre än nån annan kedja men nu åt ja där och  nu får dom ta skiten. Sen kan man ju börja undra när folk hittar lite vad som i de dom beställer...Nu ska ja försöka ta mej en dusch. Få se om ja kräks eller inte. DRYGT...

Vrid upp volymen!!!!

Och lyssna på dagens BÄSTA låt!


Idag har ja ont.. i hela kroppen efter körningen igår men ja är så GLAD för att ja va med. Känner mej verkligen pepp på att träna nu. Har visserligen sagt de 1000 gånger men nu så! I dag blir de dock vila :-) Haha!
Tror ja ska försöka ge mej på ränneslätten. Ha ett mål lixom. Nu vet ja ju att ja inte va tillräckligt förberedd inför denna men nästa. då ska ja ha bättre kondis!

En vän ska skringa tjej milen. Man kanske skulle hänga på? Då får man verkligen lov att jobba på flåset! ;-D

För övrigt med vikten så ligger de på densamma.., Har slutat med pillren. Kännde mej bara dålig av dom och inte värt det. Bättre med bra kost och träning.

Nu blir de sol och bad i Ludvika men A-K och kidzen. Kul!

Vackra ord om en vacker känsla..


Fler fina bilder finns på http://leloveimage.blogspot.com/

Stångebroslaget 2009, en övermäktig bana för mej...

är helt slut... Efter 1½ timme i något som mer liknade en leråker ihoptryckt till en liten stig med spår lika djupa som halva jag gav ja upp. Stångebroslaget blev för jobbigt. Jag saknade kondis och styrka. Men nu vet ja hur de är. Är verkligen supernöjd med min insats. Gjorde mitt bästa och lite till, Höll dock inte men nästa år. Då ska de inte bara bli ett utan två varv ;-)

Sen kondis, styrka och spårträning i massor!

Mycket regn och massvis med åkare hade gjort banan mycket svåråkt för mej men på dom partier där mina ben nådde ner och där de flöt på fick de bra! Kanon! Kul va det!

Nu är ja helt slut i ryggen framför allt och nacken. Ont ont... För bror gick de bättre och pappa med. Resten av DOE gänget verkade nöjda. En skadad krigare dock. Hoppas han kryar på sig. Va kul att dom stannade och kikade på min och brossans klass. Va kul att köra förbi och höra deras hejjarrop! Verkligen kul! Ser redan fram emot nästa år!
Tyvärr blir de inte att fullfölja klassikern men ja ä int bitter! Bara att på de igen nästa år ;-)


Nu har vi packat..

och ska börja åka ner mot Linköping. Nervöst!
Håll tummarna nu att ja kommer hem med benen i behåll!


Väderomslag och en rörig lägenhet

Sitter vid datorn och tjurar... Ja har ont i huvudet och lägenheten ser ut som hejkomochhjälpmej men ORKAR inte ta tag i skiten. Hoppas på att den städar sig själv när ja sitter här och slöar.
Är tjurig nu strax innan lingonveckan och största boven är nog vädret men även nerdragning på socker kosumtionen. Grrr!! Truckte nyss i mej en näve marianns och några pepparkakor. Få se om humöret går upp.

Hmm... kikar in i vardagsrummet och ser inte ut som nått mirakel skett än... Kan inte låta bli att ta en bild från platsen där ja sitter nu.. Köket ser lika dant ut.
.


Va in till blomsterriket idag med min kära hortensia. Har verkligen skött den blomman efter konstens alla regler (trode jag) men efter starkt övervägande kännde ja mej besegrad och sökte experthjälp. Dom på affären skrattade åt min stackars blomma och sa att dom inte sett någe liknande. Visst att den skiftar färg från rosa till blått eller visseversa men inte från härligt rosa till GRÖN!!! Ser ut som blomman mår illa. Verkligen kräkilla.
Fick en ny blomma men bad om att få ta med min hem igen. Ska försöka en sista gång. Annars får den flytta ut i mammas och pappas trädgård. Dom ska visst trivas där.
Mer om Hortensia finns att läsa HÄR.

Ja ni ser vilke som är min hoppas ja...Om ja ska va lite positiv och skriva om nått trevligare än vissna blommor, ostädade hem och dåliga humör kan ja visa en sån toppen söt klänning som ja verkligen skulle vilja ha.
Blondinbella har en fantastiskt fin ljus klänning från style by stars. Har tittat efter den men
hittar den inte! Super söt i alla fall. Lånar hennes bilder som annars finns på hennes sida här ---> http://blondinbella.se/coola-markoolio-var-pa-bur/#Kommentarer

Visst e den fin? Tjejerna lika så! Söta och sommriga!

Nu ska ja fixa inför imån. Nått som kanske inte är lika tjejigt men. ;-)
Kommer inte bli nån blogg uppdate imån, ev på kvällningen. Blir ju borta hela dagen.
Håll tummarna nu att ja klarar mej runt nu!

Stångebroslaget 2009

Så har far och bror lassat hojjarna och börjat rulla ner mot Linköping. Pappa´s start går idag 15.00 och tror nog han e lite nervös. :-) Men de ska man vara! Har lite dåligt samvete för att ja inte åker med och kikar på starten idag men ja vill verkligen inte sova där nere en natt innan min egen start imån 13.00.
Så ja och älskling åker tidigt imån ner dit.

Ska i alla fall bli skit kul! Känner men inte alls nervös. Vi som inte har kört tävlingen förr startar sist och kör som ja fattade utan placering. Så de är bara att hålla sig ur vägen och försöka klara sig runt dom två varven. Brossan startar på samma gång. Visserligen kommer ja inte se han så mycket under banan tror ja ;-) Hoppas han hejar på mej när han varvar mej.

För er som är nyfikna har ja start numer 97. i klass 10. Resultat och liknande kommer på den HÄR sidan. 

Jippi! Kul va?! :-DKväll

men ja är inte trött för 5 öre. Uppe i varv som fan.. Drygt!!

Eftermiddagen på sjön kunde inte bli bättre! Jättemysigt hade vi! Varmt, skönt och brännan börjar ta sig. Nice! Nåra gillade verkligen att bada! Simba va lite mer skeptisk och låg mest å sov i skuggan.
Blev en pratstund med gulliga Emelie på kvällningen. Tjejsnack. ;-)
Behövs mer sånnt!

Lite bilder från idag.

Google utmaningen

Kniper ideen från Anna

Hittade en liten utmaning...

Jag utmanar er att göra följande

Googla och ta den första bilden:


1. Ditt förnamn
2. Ditt mellan namn
3. Ditt efternamn
4. Namnet på din gata
5. Det senaste du åt
6. Namnet på Han/Hon du gillar
7. Färgen på tröjan du har på dig just nu
8. Din ålderTorsdag

Tvättar nu på förmiddagen. Sen blir de sol å bad ute på sjön. Ska packa med en god pastasallad tror ja. Mmm.. :-)
Känner mej på bra humör. Typ fri? Inga måste. Göra vad ja vill, Njuta! Bara vara.
And when the night falls in around me
I dont think ill make it through
Ill use your light to guide the way
Cause all I think about is you


Ibland hör man vad namn har för ursprung så kollade upp va Linda va för nått:

Kvinnonamnet Linda är en kortform av namn som slutar på -lind, -linda eller -linde, exempelvis Belinda, Rosalinda, Melinda, Herolinda eller Sieglinde, som i de flesta fall har engelskspråkligt och från början tyskt ursprung. Slutdelen anses komma från tyskans lind 'mild'. Mild alltså? Haha! Nja, jo lite mild kanske? ;-)

38 313 har Linda som tilltalsnamn.

Där ser man. :-)


Andra bloggers: Kissie

Måste ju bara säga att ja diggar Kissie. Hon e ju störtskön! You go girl!
Haha! Och ja, restylane e helt okej. Blir snart lite i mina med. Pluuut to the world!


Borta bra men hemma bäst?

sitter i köket igen. tråkigt här. Blev bjuden på middag nu på kvällen hos mia och peter. Gott va de. Tack tack. Funderar på att flytta, till något kollektiv nånstanns. Eller bort till italien. På landet..
Lyckades fixa de ja sabbade med båtmotorn igår. Tog en gängstav i garaget två muttrar och vips va problemet löst. Blev en tur till rostön med lite bad och sol. Skön.

Men nu ska man väl krypa ner i sängen och slåss med värmen och alla funderingar."Det är bättre med ensam ensamhet, än ensamhet när man är två"

Fortfarande helt slut...

Vaknade vid 10.30 idag av att bejbi ringde.
Då har han redan ringt mej 2 gånger vilket ja inte ens minns. Ja var HELT död. Mådde så dåligt och va helt kraftlös. Tog mej nätt och jämt ur sängen för att slås av en DRYG men ack så välbekant kännsla av bakfylla, influensa me feber (dock utan feber), tärningsvärk, ögoninflamation i en mindre underbar mix.

Alla "sommar allergiker" vet vad ja talar om. Gråbo och timotej är några av bovarna i dramat. Nej fy för att va allergisk...

I alla fall, handen som ja skar upp igår läker på fint. Händerna läker så snabbt. Skönt! Nu när ja sitter å skriver detta hör ja regn mot altantaket utanför?! Va härligt! Kan behövas lite fukt nu!Solningen igår tog bra och känner mej lite brun och fin! Lite till så är ja ikapp!
I och med det samt några kilo mindre känner ja mej mer manad att köpa nå fint inför sommarens fester.
En fin klänning eller kjol? Köpte ju en jättegullig rosa men den blev ju för stor nu!

Denna lista är från tidningen Glamour och text samt bilderna är deras! Vill ni går till källan tryck här ---> Galmour

Min favorit är 1:an och 4:an. :-)

  1. Axelbandslös, blommig klänning från Topshop.com, 600 kr.
  2. Blommig klänning med volangdetaljer från Stella McCartney/Net-a-porter.com, 10 400 kr.
  3. Supersnygg, blommig klänning från Balenciaga/Matchesfashion.com, 27 700 kr.
  4. Blommig Stella-inspirerad klänning från Topshop.com, 540 kr.
  5. Mörk, blommig klänning med smala axelband från Forever21.com, 140 kr.
  6. Enkelt, söt klänning från Hm.com, 298 kr.
  7. Blommig klänning med bred ärm från Topshop.com, 460 kr.
  8. Enkel klänning med skärp i midjan från Forever21.com, 150 kr.
  9. Axelbandslös klänning med vidd från Luella.com, 3 900 kr.
  10. Volangklänning från Topshop.com, 420 kr.

Mer info: gå in på tidningen glamours sida: http://www.glamour.se/Nu ska ja ta mej till Falun. Lämna tillbaka en sak till bilen som va fel. På tal om bil. Mamma har köpt sig en ny bil. En jättefin Volvo, guldgul. Hejja mamma! Undra om man får låna? ;-)


RSS 2.0