Ytterligare en feelgood!Får 4 utav 5 lingon!


Tack Lisa!

som rekomenderade dagens lyckopiller.
Titta på hela videon. Ja lovar att du kommer va lite gladare efter än innan :-)


På fel sida...

vaknade på mindre bra humör. Drömmar, drömmar och åter drömmar.

Nu väntar vi på hovslagaren, DV´s tappsko hov ser inte kul ut... Vi har verkligen kämpat med att få den likformig och större men nu är vi tillbaka på ruta ett... Kanske byta beslag?


Strömsholm och hästkunskap

okey.. Då va första tillfället (för mej) på strömsholm avklarad.
Innehållet i kursen hästkunskap var denna gång hästens matsmältningssystem, bandagering och lindning av ben, visa häst för hand och lite sjukdomslära. Vi fick även information om själva diplomeringen. Knoppa och linda på 20 min? Utan pall dessutom? Jisses.... Så de är väl bara att börja öva...

Nja... är inte så imponerad. Hade större förväntan på innehållet och nivån på den. Men som sagt, är bara andra träffen så de blir nog mer allteftersom.

Men att vara där är SÅ härligt! Vi han titta lite på när bland annat Jens Fredricsson hade uppsutten föreläsning för RS-gymnasieelever. INSPIRTION!!!!
Och kändes fanstatiskt bra när han sa till eleverna att dom bästa hästarna är dom "bråkiga" man får lov att lägga ner extra mycket jobb på. Kanske ingen nyhet men tål att höras om och om igen speciellt när man har en bråkstake som man vet (eller önskar i alla fall) är en bra häst.

Stallarna och hästarna är välskötta, man ser bra ridning och träffar trevligt folk. Man borde vara där oftare...

Natten mellan mån och tis sov jag hemma hos mina underbara "kusiner" Wågenberg. Trevligt sällskap, varm dusch, kvällsfika och en gosig säng. LYX!  

Så full av ny hästenergi åkte jag tillbaka till min egen krake idag. Städade stallet. Inhandlade en ny tätare ryktborste på väg hem så ikväll när hon fick gå ut i hagen glänste hon!
Hade planerat att rida men glömde att hon tappat en sko så får bli imån då hovslagaren kommer.

Spännande! Blir 4:de gången jag sitter på henne. Första gången gick hon mer bakåt och åt sidan än frammåt, andra gången var de väl 50/50 och tredje gången kom vi bara några meter innan hon började dumma sig och jag gick av..


Men med Jens ord som mantra ska de bli ändring på det. Ta tjuren vid hornen och sitt upp!

Film kommr imorgon!


Varför dålig update?

Livet har sina med och motgångar... Sista veckan har varit fylld av frågetecken kring kärleken och vad som är rätt och inte i ett förhållande. Tillit och förtroende har sats på spel och fått sig en rejäl törn.
Vi har dock valt att satsa på oss, våran dröm och fortsätta med projekt Ovandal. Kärleken övervinner allt!  

Har inte haft lust, ork att lägga in nått på bloggen men nu har vi skällt, gnällt och bråkat klart så här kommer ett inlägg!  

Vi lyckades ta oss till Sthlm i början av veckan där vi gick på Aquaria och Fjärilshuset. Mys!!!

Senare under veckan åkte jag och Johan till stadshotellet i Västerås för ett lyxdygn med suite med egen jacuzzi, god mat, shopping och par massage! Verkligen värt varenda öre!
Där testade vi att äta sniglar och de va GOTT!! Verkligen värt att pröva.
Varje dag

Saknar jag min sura märr...
Vissa hästar bara fastnar i ens själ.


Grattis Viktoria och Daniel!

Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel meddelar ett de väntar barn.
Födseln beräknas till mars 2012.

 

Grattis grattis!

Onsdag

Imorse när jag titta ut låg både Ida och DV och sov. Trötta hästar. De är jobbigt att vara utehäst.
DV låg kvar och myste även när jag kom inklampandes i hagen med katten i släptåg.

Astrid är glad. Hon får börja vara ute lite med oss igen. Hon läper inte längre och har inte ont i ögat.
Hon hade full span på fåglarna i äppelträdet och skulle nog gärna vilja ha tag på en. Hon är kanske trött på lever och kattmat? 

 


Första RIKTIGA skoptaget!


Idag har vi röjt på gården. Pappa, Johan och jag.
Pappa har sågat ner träd och Johan har börjat pea med grävmaskinen.
Jag har varit arbetsledare ;-)

Vi hittade gamla bildelar, kablar med mera. Spännande.Sto i full brunst!

Jaha... igår mötte Dolce Vita mej i hagen med ett glatt humör och i full brunst! Så tråkigt... Sista semin har INTE tagit och ett X antal tusen är slängda i sjön. Jaja.. då har man fått lära sig den hårda vägen att avel verkligen är ett DYRT lotteri.

Seminsäsongen är över. Inget med försök i år. Känns surt... Både ekonomiskt men även tidsmässigt och framförallt avelsmässigt. Ampere finns kanske inte tillgänglig via kyld nästa år här i sverige.

Ahh... ja ja. Vi kör igång tidigare nästa år istället! Få se vilken hingst vi tittar ut då.

  

Näst sista dagen...

på mitt sommar vik... Ohh framtiden känns lite oviss men de ska nog lösa sig.
Jag jobbar 14-22 idag och imån 21-07. Sen är jag typ.... arbetslös? Låter konstigt att säga.. Men att bli färdig SSK i dagsläget inom landstinget Dalarna är inte bra..

Men men, får hoppa in lite extra när tillfälle ges helt enkelt och hoppas de släpper snart och man får ett jobb.

Vi började dagen (efter en sömnlös natt, fullmåne?) med en frisk promenad med en mer vild än tam dolce vita. Jisses... den damen har energi! Vi var alla svettiga när vi kom tillbaka.
Ida lever rövare i hagen när hon blir själv och idag gick hon omkull i hagen när hon kom rusande mot stakete... De funkar inte, båda hästarna blir så oroliga. Blir förhoppningsvis bättre när vi får sällskap i Dalsjö.


Djuren!

Astrids öga har varit ett mysterium. Hon har gått och blundar gela dagen och  sett ut som en pirat.
Idag ringde vi vet. Dom rekomendera att spola ögar i yttre ögonvrån, där kunde det gömma sig skräp. Vi köpte lite vanligt NaCl och spolade. Mycket riktigt, där kom det ett "björkfrö" ut ut ögat! Stackars Astrid... vet själv hur ont de gör.. men nu är den ute och hon ser inte ut som en enöga längre. Vår prinsessa!Dolce Vita går och myser än i hagen. Hon har dock börjat få ha natt-täcke, känns inte så kul när de kryper ner till 5 grader på natten. 
Imån har jag plan på att "sätta igång henne" igen. Vi börjar med en tur i skogen. :-) 
Nu är sommarvilan över!


Lantmäteriet och byggnadsnämnden

Idag har vi varit på "önskedag" på lantmäteriet ang en eventuellt stundande omarrondering. 
Man får önska hur man vill göra med sin mark, tex sälja, ha kvar, ha dom samlade eller flytta sina skiften osv.
Vi vill inte sälja åker men kan tänka oss sälja skogen. Eftersom vi ska bygga en hästgård är åker mer värd. Hästarna blir inte så imponerade över 10 h skog i gyllbergen.

Vi fick önska och fick även reda på att OM det kommer bli en omarrondering så är den klar om 7-8 år?!
Sigge som han hette på lantmäteriet tyckte vi skulle köpa eller byta mark redan nu med kvinnan vi talat med tidigare för ju större yta man har kring sitt hur desto större chans är det att man får ha kvar det samt att de ev byggs på om det finns bönder som vill sälja. 

Så steg två är att tala med kvinnan som äger åkrarana runt oss och hoppas HOPPAS att dom nappar på att byta den mot skog!

När allt de är klart kan man bestämma antalet boxar i stallet.  

Vi var även upp till byggnadsnämnden och talad om stallbygget. ca: 20.000:- skulle de kosta?! Jisses... Ja trodde det va GRATIS eftersom det är ett stall= ekonomibyggnad? Men uppenbarligen inte. Låter konstigt. Måste jag kolla upp lite till.
...


Ska man vara fin får man lida pin.

Idag har varit en oskön dag. Började morgonen med att göra en tattoo. Blev inspirerad av Emelies fina F för Fredrik så jag överaska Johan med ett J på vä ringfinger. Ett J som i just Johan. :-)
Bara hoppas på att de kommer en ring snart så man kan ha på de redan J märkta fingret.
  
Blev super nöjd!  Sen hem och hjälpte pappa med någon klämma till grävaren. efter det in till stan för att få benen vaxade, brynen plockade och fransar färgade . jisses.... Viken smärts.... Hu.. Men lent och fint blev det.

När vi kom hem så mötte Astrid oss halt och med ett öga som hon inte får upp. På samma sida.har hon ramlat? fått stryk? Blivit biten/stucken? är hon inte bättre imån får vi åka in..
Men hon kurrar, äter, dricker och verkar helt oberörd av ögat och tassen.
Lilla prinsessa...
 
Våran lilla sjukling...

7.2 grader?!

inatt! Usch... Tur att jag satte på DV ett täcke inför natten. Måste va ruggit och ligga på de blöta gräset.
Skulle behöva ett tunnfodrat/inget foder alls från typ horsware. Snabbknäppe är ju bara så skönt. Och passformen. Har ett gammalt stalltäcke som säkert är 7-8 år. De är som nytt, Lite nopprigt i innertyget men annars fint! Bättre betala nån hundrign mer. Lönar sig i längden.


För övrigt idag kommer Johan hem och jag ska till stan och uträtta lite ärenden. Han ska få en sak, eller rättare sagt jag men de är till han... Aja ni får se sen ;-)

 


Någon som ska åka?


Drömmar

brukar kolla runt på olika stallplatsannonser på blocket, hastnet osv för att få inspiration och ideer till vårat egna bygge. Är svag för murade/putsade väggar och "halvfront". Dvs inte så mycket galler utan luftigt och ljust.

Följande bilder kommer från div olika källor


Jobbigt att vara katt?


Astrid njuter av livet hon. Tungt att vara katt?

Idag har hästarna fått vara inne en stund. Vilat och torkat upp lite.
Passade på att testa dressyrsadel. Tycker den ligger ok. Något trång kanske? De är en djungel de här.. Vill verkligen inte byta.
Men musklar hon sig (och de får vi ju hoppas) kan den ev vara lite träng i vidden.Hjärtat


Göra först, tänka sen?

Jaha... de börjar bli en vana. Jag tänker en sak men gör en annan. Impuls Linda har varit i farten igen.
Blev så inspirerad av Emelies klippning idag så ja bokade egen tid på Nikkita, kupolen.
Tänkte "bara" fräscha upp det och klippa upp lite fram.

Men nej... nu är de tunnt, kortare och inte alls vad planen va.. Men men. Emelie tyckte jag skulle ha barnvakt eller översättare nästa gång jag går till frissa. Ett ja betyder nej och tvärs om. Växer ut snart igen.

Efter mordet på mitt tjocka långa hår åkte vi till ATA och åt en pizza. Gott! Sen till Dalsjö för att titta på huset och gården. De är bra mysigt uppe där. :-) Sol, utsikt, lugn och ro. Kommer bli fantastiskt! Måste bara röjjas upp lite. Klippas gräs, kapa träd och jämna ut.

Det har kommit provsvar på Astrid och allt va grönt. Sen har  vi anmält oss till våran första kattutställning oxå! 1-2 oktober i borlänge badmingtonhall. Spännande! Våran lilla prinsessa. Blir att vänta med kullen nu tills hon är bedömd.

Sen har vi våran fuxprinsessa. Dolce Vita. Få se vad UL 17/8 visar. Om det är en föling på gång eller om de är dax att sätta igång henne efter sommarvila.
Blir fint med kvälls sol på nya stället. :-) 


Svinalängorna

Avslutade kvällen med en film. Svinalängorna. Info på IMDB
Helt okej. Klart sevärd.
Usch vilken missär det finns.. Man är lyckligt lottad.


Jag blir så trött...

på folk som ska vara så "bra". Ha en otroligt djup själ och ett gott hjärta? Tala viktigt om folk, fred, kärlek och anndra aspekter av livet.
Man har en inre mjukhet, en förståelse för allt negativt. Missöden, missförstånd, trasiga och förstörda saker. 

En sorts finare personlighet, en ödmjukhet och en guldkantad mentalitet som är oerhört viktig i tillvaron.
Fantastiskt! Eller hur? Så ska vi alla vara!

För att citera:
"Måste förresten rekommendera en välgjord dokumentär, Sluten avdelning, av Maud Nycander som nu ligger på svt play. Oerhört avdramatiserat, varmt, viktigt och riktigt - om att vara människa." 

Men i verligheten är det visst inte lika lätt att leva som man lär. Att bara vara människa? Att avdramatisera, vara varm, riktig och viktig i sin förståelse för allt som inte är bra?

Men välkommen till livet!
Vart tar alla dessa fantastiskt fina egenskaper vägen när verkligheten finns mitt framför näsan? VA?!

Nej usch och fy!  Hästkunskap!

Idag startar kursen på strömsholm som heter hästkunskap.
Ska bli kul med mer kunskap om just den hobby man har.

Dock kommer jag missa upprop och första delen för gick nyss av mitt 3:dje natt skift så nu måste jag sova för att inte bli en trafikfara ute på vägarna. God natt! 

 

Nu är hon hemma!

I fredags innan jobbet skulle vi hämta DV hos Lassols.
Hon såg väl inte så värst imponerad ut när vi kom till hagen och mycket riktigt hade hon inga som hällst planer på att åka hem.

Hon vägrade... Så efter över 1 timme med alla ideer min hjärna kunde komma på hade vi tyvärr inte tid och fick helt enkelt lämna henne där i hagen igen.. ?"¤/&%# häst!!!! 
Så efter att jag sovit igår (jobbar ju natt hela  helgen) åkte vi till lassols igen och denna gång hade vi mer tid vilket va tur för vet inte HUR länge vi höll på. Hon skulle inte in!
Men skamden som ger sig. Efter mycket backande, smackande och massa morötter fick fanskapet in. Jippi!!

Så nu står min stora fux i hagen tillsammans med Ida.
Får vi träna lastning kommande veckor fram tills UL 17/8. Då får vi hålla tummarna att de tagit sig! Annars sätter jag igång henne och är på´t igen till våren.
Min kille han kan han!Igår kom Johan hem med ca: 30m gummimatta som vi kan ha i boxarn i kommande stallet.
Guld värt! Tyst och mjuk. 

Astrid hos veterinären

Idag har prinsessan varit på Faludjursjukhus.

Hon gjorde HCM test och allt va normalt! Skönt.
Sen togs FIV och FeLV. Svaren kommer med posten nästa vecka.
Hon va så duktig!
Låg still vid UL, inte ett ljud eller ryck vid blodprov.
Ja trode först de var för att Astrid va så rädd som hon var paralyserad men veterinären sa att hjärtrytmen inte alls var stressad utan snarare tvärs om. Lugn som en filbunke.
Bra avelsmatrial sa veterinären. I alla fall till psyket. Få se va dommarna säger på utställningen sen.
Våran skönhet!


En trött prinsessa efter en dag med massa äventyr!


Storfiskare?

Fiske, är kanske inte mitt största intresse men tycker absolut det är kul!

Till Ovandal 160 fanns två fiskerätter vilket jag idag var och löste ut.
Gäller även för kräftfiske. Så nu hoppas jag att vi någon helg kan ta pappas fina träsnipa och ha kräftskiva på sjön!

För övrigt idag är det jobb som gäller. 14.00-21.30. Sen är det 3 nätter på rad....
Intressant och se hur dagsformen är på måndag när jag ska ner till Strömsholm på hästkunskapskurs.
Slutar jobba 07.00. Är väl i säng runt 08.00. Upp igen vid 10.30 och vara där nere till 13.00
Usch... jag som verkligen behöver min sömn..Sommarens skönaste låt?


Hihi!

Nu vet jag varför jag är överviktig.
Mitt schampo rinner ner över hela kroppen när jag duschar och på flaskan står det ”För extra volym och fyllnad”.
Jag skall gå över till diskmedel för på den flaskan står det ”Tar bort allt fett som annars är svårt att få bort”.

Lånad från: http://fikadax.wordpress.com/


Ovandal 160, vårt nya hem!

Här kommer de lite bilder på gården.
Gården ligger i Dalsjö och består av ca: 10 h åker och 10 h skog. Tyvärr är åkrarna utspridda så vi hoppas på att kunna byta till oss åkrar närmare huset för bete. Men vi får se. Bönder är snåla och sega att göra affärer med...

Gården består idag av ett bostadshus som delvis renoverats (dock vill jag göra om... är inte min stil) och ett litet garage sammanbyggt med huset men i mycket dåligt skick. Rivning nästa..

På gården finns även ett överdimensionerat jätte garage som är tänkt att bli firma sen. Tills vidare kommer hästarna inhysas där över vintern.

Det finns även en gammal timmerstuga, ett hönshus och en stor gammal smedja. Alla i mycket i dåligt skick. Vi ska dock försöka fixa till dom. Framförallt timmerstugan då vi vill ha det som sommarhus för gäster.

Detta är ett långtidsprojekt som heter duga....

Under höst/vintern är planen att schakta gården och förbereda marken för bygge av stall. Just nu är det stora nivåskillnader och mycket sly som gör det svårt att bygga.
Sen får man ta allt eftersom...


.


 

Vinn en målad bild på din häst/ponny?http://ricos.blogg.se/2011/august/utlottning.html


Snart får fuxen komma hem!

Taget från Lassols sida.

Onsdag den 3 augusti

Vi blev lite sena idag men här kommer glädjande resultat: Caprice var dräktig på 18 dygn, grattis Gabbi. Aqua är redo för semin, vi får bara se vilken hingst det blir. Elsa Nobell, Spice Girl TP & Dolce Vita har ovulerat och kan åka hem för att komma tillbaka den 17/8 eller 19/8 för en dräktighetskoll.

Nu ska jag ut på sjön en sväng och åka till huset efter det. Om jag kommer ihåg ska jag försöka ta lite kort!


Semin idag!

Från Lassols sida:

Tisdag den 2 augusti

Igår eftermiddag kollade Anna stoet Camaro och hon var dräktig, grattis Eva & LInn. Nu på morgonen har jag seminerat Spice Girl TP, Dolce Vita & Elsa Nobell. Det var bra fart på samtligas "blivande föl". Nu håller vi tummarna att dom är ovulerade i morgon och kan åka hem för att invänta dräktighetskoll. Ultraljud i morgon kl. 9.15

Positivt att höra att det va fart på Ampere´s simmare. Även om kvaliteén varit bra på sperman har han (som jag läst) lämnat liten mängd vid varje tappning och det har spätts mycket så även om simmarna har varit bra har dom varit få..

Hoppas vi att det tar sig och att hon behåller fölet denna gång!


Helgen och Säterdalen

DV har svarat bra på hormonet och det har under helgen vuxit till ett ägg som det blir semin på i morgon! Kul!
Få se om hon kan hämtas på onsdag. Min pärla!
Lassols gård

Idag åkte tjejerna hem och huset blev lite tyst och tomt... Helgen har varit rolig! Även om både jag och Nova har varit sjuka...
Perfekt när Linda kommer hit. Då får man ny mat. Tack tack!
Gårdagen i säterdalen va jätte mysig!! Nova red på en shettis och tyckte det va kul! Skulle va toppen och ha en egen ponny på gården. Få se om vi köper en sen när vi installerat oss i Dalsjö.
Johan var "stand in pappa" och skötte sig utmärkt! Älskade hjärtat!

Kan han inte bara fria så vi kan skaffa en egen snart???
 


RSS 2.0