Saknar min fina fux!


I morgon är det dax för UL igen.
Hon fick hormon i fredags för att komma i ny brunst men de är tajt om tid nu.
Både att hitta få dräktigt men sen blir de väldigt sent... Men men. Vill absolut att det tar sig. Så man inte behöver vänta så länge... Sen vill jag börja sätta igång henne nu!

Håll tummarna att allt ser bra ut imån så de hinns med en seminering till denna säsong!


Stall-kaos


Kan någon duktig och gärna gratis arkitekt komma och hjälpa oss??


Säterdalen!

Idag packar vi med barnet, Johan, allt host och snor och åker till säterdalen! Undra vilken som är mest peppe. Tror det är jag. :-)

För övrigt är de toppen när Linda är här. Vi äter andra maträtter (tack snälla, mina smakläkar är så less på makaroner och köttbullar.) och kollar igenom kläder. Inser nu att friskiskortet känns mer motiverande att köpa. Synd att man inte kommer in i mer än 5-10% av sina byxor.
Då har jag räknat ut att de är billigare (och nyttigare) och köpa F&S kort för 2.000:- och gå ner typ 5 kg än att köpa 10 par nya jeans för 500:- och uppåt.

 

Kommer bli en bra en!

Johan har övat lite mer i helgen på pappa rollen. Han kommer bli världens bästa. <3
Sen har vi varit förbi Eva idag och lånat boken om stallbygge. Tack snälla! Nu hoppas vi på klarhet i planerna!


Svårt att få till det...

Ritningarna på stallet tar tid. Främst för att vi inte vet hur vi ska göra och vilka mått det ska vara samt vart det ska stå?!

Fick tips av Eva om boken: Att bygga häststall från SLU.
Hoppas den kan ge klarhet i bygget!
Vi ska till gården idag. Kanske ska försöka ta med Kameran???  


Charmiga Noelle

Bror och Fia åkte ner till Köping och träffade bästa släkten och vårat kusinbarn Noelle.
Jerry fick till ett bra kort på charmtrollet! Blivande geni? Utan tvekan!Foto: Jerry Carlsson


Okej, nu tar vi nya tag!

Ohh ja.. Sista tiden har varit tung. Bryt ihop och gå vidare! Så även om saknade av Signe och Diva fortfarande känns tung (ja jag vet... de är BARA djur..) och besvikelsen över att DV resorberat är det dax att se frammåt och rycka upp sig!

I söndags körde vi DV till Lassols igen och vi har förhoppningen att hinna på en brunst till innan säsongen är slut. I Måndags va det inget speciellt på gång med henne och på onsdagen åkte jag dit och var med vi UL. Hon har några ägg på gång och lite ödem i livmodern men är "stängd" så ingen semin än. Ny koll i morgon. HOPPAS HOPPAS hon är redo. Men skulle tippa på tisdag eller torsdag nästa vecka.
Nå nått underligt sätt är jag optimistisk och har en lite magkänsla av att det blir en föling i alla fall nästa år?
Hon är så fin min stora märr!

Och sen har vi vår fina misse Astrid som vi tillsammans me uppfödaren bestämt ska få en kull här i höst. Nästa vecka har vi tid för alla prover sibiriska kattsällskapet rekomenderas att ta. FIV FeLV och HCM.
Sen ska hon få träffa en finfin hane som heter Baloo. Våran lilla prinsessa börjar bli stora tjejen.

Planerna för nytt stall börjar även ta form. Bara finsplin kvar. Sen dax att börja bygga!
Johan och pappa har köpt en traktorgrävare, modell stor som kommer komma till nytta på gården.  
 
I veckan har de vart mycket jobb och det har gått bra. Gårdagens pass va riktigt kul! På vägen hem fick jag dock hosta som under natten utvecklats till ont i halsen och feber... Drygt när man äntligen är ledig. Hela helgen på mej att blir frisk dock. Men som de känns ikväll lär jag hinna bli lite sjukare innan de vänder.

Lite bilder från seminstation.

  

Hoppas vi att det finns ett fint ägg i morgon!

Selena Gomez?


Han är ju för gullig!


Sötnos!


Okej, räknas det som nr 3?

Divas dräktighetskontroll på dag 43 blev en besvikelse. Även om jag hade det på känn. Hon var alltså tom, resorberat sitt lilla foster av någon anledning.

Men som sagt... Jag har gått och väntat på nr 3 i ordningen. Först förlora Diva, sen Signe och nu Ohm (som vi tänkt döpa fölet till).
Så kan man "andas ut"? Kan vi får tur med våra djur nu igen? Dax att vända kan man tycka. 
Vi ska tillbaka på måndag, få se om vi hinner på det igen innan säsongen är slut. Men ser mörkt ut..   

Men men, då är de bara att rida igång och försöka igen nästa år. Synd om inte Ampere är kvar då. Han är ju bara i sverige på lån.

Och resan till seminstation va på väg att sluta illa. DV lyckades hamna med huvudet på fel sida av bommen och fastnade så i full panik fick vi lossa och lasta av mitt i vägen! Hon va illa ihopknycklad men lyckligtvis verkar hon klarar sig ändå. Några skrapsår och en öm hals. Snälla snälla hästen gick in (med lite övertlning) i de otäcka transporten. Jag åkte med henne i transporten och vilket oväsen det är i en transport! FY!!!
Så nu ska vi inhandla en luva så hon kan ha Divas öronploppar. Sen står en boggi på önskelista... Hon är för tung för en enkelaxlad.

Så... idag är en tråkigt dag..


Ny dag! Nattpassen är över.

Somnade som en stock efter nattens pass. Känndes inte alls lika bra inatt. Patienterna var "bra" AVA patienter och en polsk man som inte kunde ett ord svenska eller engelska han fick informationen med hjälp av google translate.
Teknikensunder! Tack för den.

Idag kommer Johan hem. Saknar honom.. De börjar bli lite slitigt nu igen.. Avstånden och det "snabbs livet" gör att det är svårt att slappna av och bara vara. Det är sorg, det är hus, jobb och allmänna måsten.

Jag har fått frågor om varför vi ska flytta från Storhaga i Gustafs så jag ska förklara:  

Strax efter att vi flyttat in kom kommunen och berättade att dom var intresserad av att gör affär med oss ang en bit mark.
Under vintern/våren har det förts en dialog mellan oss och kommunen om att sälja våran fastighet.
Kommunen planerade att bygga serviceboende för seniorer bakom affären vilket är vår mark.
Först vill dom köpa lös bara åkermark men eftersom vi inte har nytta av gården utan hästhagar så sa jag och Johan att om dom vill köpa får dom köpa hela gården vilket dom oxå gjorde.

Vi fick BRA betalt och möjlighet att köpa något annat som passar oss bättre. För om sanningen ska fram var gården, eller i alla fall marken för liten för att ha hästarna på.
Så för 2v skrev vi på säljekontraktet och för 1 v det nya köpekontraktet.

Det går fort i vändningarna!
Vi har inte hunnit bo här i 1 år ens.. Men men, nu är de nya äventyr vi ska ut på!

Jag hoppas jag kan få med mej Johan på en liten utlandsresa.. Det skulle vi behöva innan det är dax att börja renovera de nya stället.Ibland.... vill jag flytta från "landet" och in till Sthlm igen. Eller vaför inte NY? Jag skulle älska det..

Nattpass nr:2

Natten som va gick utmärkt. Alla levde när jag gick hem. Kanon!
Däckade ovaggat i sängs och vaknade strax efter 14. Nu är hästarna fixade. Katten matar, blommorna vattnade och även deras matte har fått i sig lite mat och mycket glass.

Nu blir det lite tv innan det är dax att åka till jobbet igen. Miss marple på 4an.


Häftigt!

Maneten Turritopsis nutricula, som bara är mellan fyra och fem millimeter stora, kan vara det enda djur i världen som hittat ungdomens källa.
Den kan helt enkelt gå fram och tillbaka i livscykeln.

Om en fullvuxen manet är hotad kan den fästa sig själv på vattenytan i varma hav och förvandla sig till en liten klump. Från det stadiet ombildar sig cellerna till andra sorters celler. Nervceller kan bli muskelceller och muskelceller kan bli sperma eller ägg.

Maneten "föds" på nytt.

Arten upptäcktes i Medelhavet redan 1883. I mitten av 1990-talet upptäcktes den unika förmågan av forskare, skriver MNN.
Text & Bild: Aftonbladet


Kväll mitt på dagen?

Idag har jag haft extra mys med min stora märr. Hon är för go! På fredag är det dax för UL nr:2 Hu... va nervös man är. Jag tyckte mej se en antydan till brunst för ett tag sen men precis som allt annat kan de vara mina hjärnspöken som hittat på. Ja ja, det blir som det blir.

Plockade av hallonbusken innan jag gick in och gjorde mej lite gott! Eftersom jag ska jobba nattpass behöver jag sova några timmar innan så nu blir det att hänga upp filtar för fönstren, titta på en film och gå och sova. Ungefär som en vanlig kväll. Fast på dagen.

Filmen blir Chatroom. Hela 5.1 på imdb! Jippi! Passar fint som som sömnpiller.

 


Kontor i sovrummet?!

Estetik (av grekiska: αισθησις, aisthesis, förnimmelse, varseblivning), läran om förnimmandet, i synnerhet förnimmandet av det sköna, läran om det sinnliga, konstens filosofi.

Ja... vad säger man.. Johan och min åsikter om ordets innebörd går lite isär.
För Johan betyder det: praktiskt, enkelt, billigt (hällst gratis..) och lågprioriterat

Sen undrar han varför man blir lite trött och matt...


Inspiration??

Som sagt, det finns inget stall på gården så ett nytt måste byggas. Alternativt har vi talat om att köpa utebox/kallstall tillsvidare men man kan ju drömma och fantisera lite i alla fall? :-)


Ja men god morgon!

Slutade jobbet 14.30 idag. Kom hem. Tog lite mat, blev lite paltkomatrött och skulle "bara ta en liten siesta, 5 min på soffan". 
Linda vaknar nu, 3 timmar senare. BRA jobbat. Inte ens grekerna har så långa tupplurer. 

Aja, ska jobba natt tis-ons och ons-tors så kanske är dax att vända dygn redan nu?
Idag (eller det som är kvar av den) kommer tillbringas i soffan. I helgen va det mycket lite av den varan, och jag som är beroende av soffhäng.
Fredagen började med stallfix och hovslagare, sen åkte vi vidare till Falun och kontrakskrivning av vårat nya hus!
Vi köpte en liten gård i Dalsjö och nu när allt är i hamn, efter mycket om och men, känns allt bra. Ska bli spännande att sätta igång då gården, lite lika storhaga är i behov av mycket kärlek och jag tror att även mindre insatser kommer få stor effekt på det estetiska. Sånnt som är tacksamt att renovera är alltid kul! Ungefär som att städa ett hem. Jumer kaos desto bättre när man röjt.

Sen åkte vi vidare till Tyllsnäsudde och kollade in förberedelserna för Emelie och Fredriks bröllop. Hjälpte till med lite blommor. Blev så fint!!!
Sen hem och sova.

Lördagen var det tillbaks till tyllsnäs och blåste ballonger. Sen va de förberedelse inför bröllopet som var i falun. Vilken cermoni! Vackert!  
Jag vill oxå gifta mej!
Sen va de fest hela kvällen och glädjen var på topp! Vilken dag. Vi lekte dock pensionärer och åkte hem strax efter tolv.

Söndagen blev lite lugnare men åkte och gick runt på gården. Planerade vart man kunde bygga stall (jippi!!!!), bygga ut huset och fixa i trädgården. Vi fick besök av Johans mamma och hennes lilla vovve Hemlis. Astrid va väldigt intresserd av henne! Hon smög runt henne på avstånd men kom närmare och närmare och tillslut gick hon fram och satte sig brevid henne! Sötnosen! Roligt att se men gjorde lite ont i hjärtat.... Hon kanske känner sig ensam? Saknar Signe? Det gör vi nog alla på Storhaga... 
Sen åkte jag till en bonde som äger åkern brevid oss (i dalsjö) och frågade om vi fick låna hennes åker. Inte helt omöjligt. Vi får fortsätta diskutera. Åkte hem till Ornäs en sväng innan det va dax att sova. 
Full fart! Och lite soffmys. Men de tar vi igen idag!    


 
Bilder från helgen!

Nytt hus!

I fredags köpte jag och Johan ett nytt hus! Ett hus med STOOOOOOORT garage men utan stall *morr*.
Dock finns 10h åker och 10h skog så finns möjlighet att både bygga stall och ha hagar!

Känns superkul även om huset inte är en dröm.. men med lite kärlek kan de bli bra. :-)

vi ska dit idag så kort kommer i em.


Tacksam

över att ha så fina individer runt mej. Familj, vänner och djur.
Man måste verkligen vara rädd om det man har.

Idag har varit en händelserik dag. Jag berättar mer i helgen :-)

För övrigt har DV fått skor runt om idag vilket va tur. Hon såg inte fin ut i fötterna och hon hade en djupare hovspricka hö bak. Får hoppas den håller sig ok!
Sen har vi varit förbi en snabbis vid Tyllsnäs udde och kollade in förberedelserna inför Emelies bröllop. Kommer bli FANTASTISKT! Jätte fint!

Slänger in lite bilder från Möhippan som vi hade förra helgen! Jätte mysigt och tur med vädret!Intressant bett

Undra hur hästarna upplever bettet? Bättre eller sämre än ett "vanligt"?


Waterford Weymouth finns ------->HÄR


Astrid

även om huset känns tomt efter älskade Signe är jag så glad att Astrid finns och lyser upp tillvaron åt oss.
Hon är så vacker våran Astrid och nu när Signe inte finns så gör vi slag i saken och tar en kull efter henne. Vi har talat med uppfödaren som ska hjälpa till. Ska bli spännande!


Älskade Signe

I helgen förlorade vi ytterligare en familjemedlem på Storhagavägen.
Signe, vår prinsessa på gården blev påkörd utanför vårt hus och vi har gråtit både jag och Johan. Säkert hennes syster Astrid oxå för att inte tala om grannens katt som va med vid olyckan. Han har varit förtvivlad. Dom lekte mycket tillsammans.

Ja och ärligt talat, hur löjligt det än låter har jag oxå varit det. Förtvivlad, över en katt... Jag har kännt sån sorg att jag fysiskt fått ont i händerna. Som kramp och känslan av hennes varma, tjocka päls har funnits där hela tiden. Jag har varit rädd att bli tokig. Velat ha upp henne, tvättat av henne, borsta henne, fått henne att leva igen.... hur löjligt det än låter.
Jag har stått inne på faludjursjukhus och grinat så häjdlöst att alla släppte förbi mej och den lilla brun lådan före i kön. Och tack snälla snälla expediten för att du visste precis vad som skulle göras. Hon fixade alla papper uta att fråga, visade alla urnor för askan och jag kunde nicka som svar. Hon ritade Signes namn på en skylt och visade den utan att behöva säga nått. Blev perfekt. En urna i björk med en mässingsskylt med våran älskade prinsessas namn. 

   Signe
2010-2011

Som sagt, en katt.. so what? Det är inte ett barn vi talar om kan tyckas men för oss var hon en älskad familjmedlem.
Hon va min bebis, Signe och Astrid tillsammans var glädjen på gården och våra "barn".
Vi oroade oss när hon var ute för länge, vi letade vissa kvällar och först gången hon var ute en helt natt grinade jag när hon kom tillbaka dagen efter och insisterde på att köpa GPS! Vi lekte och busade, myste, matade, var med när dom tappade tänder och uppfostrade (i den graden man uppfostrar en katt).

Dom var som piff och puff. Har sagt det förr att så mycket skratt och lycka dom gett går inte att förklara. 
Vi saknar henne så det gör ont, så otroligt ont... Gården känns så tom och färglös.
Astrid är inte ute på äventyr längre eftersom Signe va den som drog med henne på allt. Busungen! Hon skulle bli ett år om 10 dagar..


Nej fy... nu är jag så less, så less och trött... Otroligt trött..


Älskade Signe.. Vi kommer sakna dej så mycket!


Dagarna går

En rubrik som jag använt förut men som kommer åter. Dagarna går och man hinner inte förstå vad dom tar vägen.
Ordspråket: Carpe Diem, svårt när man inte ens hinner uppfatta dagarna. De va nyss 8/6 och nu 8/7. Va hände där imellan då???

Nästa gång jag reflekterar över det är de säkert 8/10 eller nått... 

Jag vet i alla fall att jag jobbar idag och de gick bra. Älskar verklige mitt jobb! Kollegorna är toppen! Duktiga, trevliga och med stort tålamod ;-) 


Min fina new down har äntligen blommat i sommar!
 

Beyoncé - Year of 4


Räkor?

Tänkte göra mat (kort i taket?!) tills ikväll och jag skulle för ovanlighetensskull använda mej av räkor så jag sökte på räkor och fann detta:

 Linjeavel på räkor visste ja inte om att det fanns. Aveln går frammåt!


Vimmelmamman inspirerar

Lotta Gray driver driver bloggen Vimmelmamman sedan fyra år. Den är en av Sveriges största familjebloggar och har fått flera priser. År. 2010 startade hon sitt företag. Hon föreläser, skriver krönikor och planerar att ge ut en barnbok.

Jag tittar in på bloggen ibland och dom har fixat till sitt hus otroligt fint! Här kommer ite bilder!
Väldigt inspirerande i dessa "köpa hus tankar"
Bilderna kommer från Vimmelmammans blogg!


Livliga drömar

ibland blir man fascinerad över hjärnans förmåga att producera drömar.
Inatt blev dt lånte, livliga drömar. Absolut trevliga men väldigt väldigt knasiga, Trasiga bussar i skogen som ska lagas med fisk och som tar 2 månader osv osv. Mycket lustigt.

Idag ska vi kolla upp mer om hus nr 1. Vilken cirkus det är hela ***** tiden...! Krångel, olika turer hit och dit, ljug och jäkigt mycket pengar... Usch känns intw alls bra.

En gård (eller skrotupplag rättare sagt!!) på "landet" för hutlösa summor och med massa massa osäkerhet kring eller en ful enkel enplansvilla mitt i stan för typ 1 miljon mindre?

Jag blir inte klok... Jag vill ha lugn och ro!!! Känns som hjärnan konstant är på högvarv. Jag vill ha semester...
 

Bild på hus nr:2 Enplansvillan inne i stan.
Har igen bild på hus nr 1.


.


Jag ger dej min morgon


Ett hårt liv atta vara katt?


Vilodag

ledig. och jag har tagit en LÅÅÅÅÅNG sovmorgon och bara slappat hela fm.

När jag är hemma själv och ledig är det som om jag blir förslappad. Jag tar mej inte för något nyttigt utan jag får nästan ut mer av dagen om jag gör några timmars jobb och är ledig på em.
Eller om Johan är hemma. De är roligare då.

Har inga planer för dagen. En sväng hem till mamma och pappa kanske. Titta på lektion i vassbo. Pyssa om hästarna och städa här hemma?


Kreativitet?


Min kille han kan han!

Johan har fixar så hästarna får mer grönt att äta. De gillade DV och Ida.
Han är så go min karl! Pysslar och fixar åt mej och djuren.


Sandberg Sweden


Fint halsband!


Stall som Royne Z?


Idag blev allt klart.

Nu är Storhaga 8 inte längre i våran ägo.

Ikväll gick vi ut på broken, jag och älskling och firade en "one in a lifetime" affär. Ska bli kul och se vad det blir av det. Ett hus MITT i stan eller en gård på landet. Vi är väl 50/50 både jag och Johan.

Vi var in till stan igår och gick runt. Härligt stämning på festilborlänge! Nästa år ska jag försöka jobba nått pass som sjukvårdare. Förena nytta med nöje.

Igår åkte Mary på bete. Nu är de bara vi som ska upp med en hage runt nya åkern. Typ en hel helgs jobb... Och jag som inte har nå lediga helgen.

 


RSS 2.0