Inget nytt ridhus i Borlänge

Texten kommer från DTs hemsida.

Borlänge ridklubb lämnade Lerbäcken ridcenter efter 37 år. Klubben huserar i Rommenholen - en tillfällig lösning.

Under våren har framtiden diskuterats och målet har varit ett nytt ridhus för ridsporten i kommunen.

Men det blir inte verklighet - inom överskådlig tid.

Kultur- och fritidsnämnden har inga pengar och har nu fått besked om att några nya inte heller är att vänta.

Att få plats med ett ridhus inom befintlig budget skulle innebära kraftiga neddragningar på andra fritidsverksamheter, vilket inte anses realistiskt.

– Ridhus har högsta prioritet för oss. Men vi får tyvärr inga extra pengar. Vi får diskutera det politiskt framöver, hur vi ska göra, säger Ola Brossberg (S).

Förutom att pengar saknas är inte heller ridklubbarna riktigt överens om tagen. Olika alternativ har diskuterats för en tänkt satsning. Norr Amsberg, Murbo och vid Dalatravet.

Nu faller alla dessa.

För Borlänge ridklubbs del innebär det dock inte att yxan kastas i sjön. Siktet är nu inställt på att försöka få till en mer hållbar lösning vid Rommeholen och det som diskuteras är ett ridhus i form av ett tält.

En lösning som kan ske i samverkan mellan gårdens ägare, ridklubben och kommunen. Enligt Ingrid Wåhlstrand, ordförande i Borlänge ridklubb, håller man på att räkna på projektet.

Tanken är att markägaren köper in tältet och hyr ut det till ridklubben. Initialt kan det för kommunens del bli en något högre kostnad.

– Kommunen har inte mer pengar. Då lär vi gräva där vi står och försöka hitta en lösning som är varaktig för att kunna ha en föreningsdriven ridskoleverksamhet, säger Ingrid WåhlstrandTrist... hade varit uppfriskande med ett nytt ridhus hälst med 60m mått. Tycker synd om borlänge ridklubb och tjejerna som rider där. Hoppas de löser sig snart!

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0