semester

vill jag ha... snart.
kusinvitamin och hennes Rikard va på besök i Ornäs i helgen. Alltid lika trevligt!
Nästa år kanske dom kan stanna över i en ev. gäststuga? :-)
Gissa vad! idag har vi fått nycklarna till huset! några dagar innan men pappren skrivs på onsdag! jisses, kul!
men man får lite "kalla fötter" mellanåt. Vad har man gett sig in på?!

Har varit och handlat över 200 stolp i gävle idag. Gick superbra! lyssnade på en ljudcd med Stephen King
Magiker och glas
Grymt bra! Ska lyssna på resten när tid finns.
Så snart blir de att slå stolp och måla hus.. Ja så bokcd får kanske vänta..

nu blie de sova. jobb imån.

Ingen baksmälla!

Lugn midsommar. Jobb, middag och mys med bejb.
Idag ska vi på "hus lektion". Hur allt funkar, vi ska mäta hur mycket stolp vi behöver med mera. NU ÄR DE INTE LÅNGT KVAR!

Bara att få igång kameran nu så man kan starta husbloggen. Ska se om ja kan ta lite bilder idag och börja.
Nu blir de dock stallet. Få se om ja hinner tvätta diva idag. är så fint väder så kanske ska passa på!


Med D!!!


VA?!

Jisses... Började mitt pass på AVA 06.30.
Allt flyter på lungt och vi pysslar med alla göromål så som frukost, städ, provtagning med mera. Inga konstigheter. En medelålders kvinna är uppe och vaken och jag frågar henne om hon vill ha frukost, de vill hon och hon får de hon ber om och ja frågar om de går bra och om hon behöver hjälpt och de gör hon inte.

Sen tänker ja inte mer på det. Lite senare frågar kvinnan efter en loka. Vanlig eller citron frågar jag. Citron vill hon ha. Okej de fixar vi!  
Sen går dagen och vi ska börja bädda rent. Samma kvinna står i korridoren och jag frågar om hon är på väg hem? Då tvärvänder kärringen och går in på sitt rum medans hon nästan skriker att "-om de ska va på de här sättet så går jag på en gång!". Nej vänta nu säger jag och försöker förstå vad hon menar.  "-Du har varit snäsig och elak mot mej hela morgonen!" 

Say What?!

Där står kvinnan och är flyförbannad. Ja säger åt henne att hon måste tagit fel på person, "-nej! de är du" säger den sura tanten. "-du skulle ge mej loka och gav mej bara ett glas. Jag ville ha en hel flaska!" Och sen har du varit snäsig och snorkig hela morgonen, de har jag allt märkt!"

Jisses? Va hände? Fattar inte alls.
Ett tips till er alla som jobbar inom vården. Om en patient till ha loka, ge dom en hel flaska utifall att!

Va tvungen att bita mej i tungan för att inte svara henna att om hon ska bete sig på de där sättet så är hon mer än välkommen att gå!
Är man otrevlig mot personal som vill hjälpa och är snälla ska man ingen hjälp ha! 

Tack snälla pappa!

Idag skulle bilen på service 08.00 så ingen sovmorgon för mej. TRÖK!
Snälla pappa kom och hämtade mej vid carlia bil sen åkte vi och handlade flyttkartonger så jag kan börja packa! Tjohoo!! Ska bli så kul att flytta! Visserligen känns de så långt bort, men de är ju bara 2 veckort kvar, knappt det!

Har en del plugg som ligger över mej dock... som vanligt? Lika bra att ta tjuren vid hornen och göra det nu så man slipper de dåliga samvetet över det :-)

Har kikat massa på kök och inredning, så kul att titta på andras och få inspiration!
Gillar de här köket som fanns i ett hur på hemnet.

Snart får vi sätta igång med vårat! :-DBitersig i tgan och räknar till tio...

Åhh jisses... Varför kan folk inte ha lite STAKE i sig och våga vara ärliga, säga sanningen och STÅ för det. nej antar att man får bita sig i tungan och räkna till tio. Undrar när den här soppan ska vara över. Är så less på den! Blää!!! 

Trött är jag efter en riktig slitsam vecka. Har jobbar mycket (7 pass på 7 dagar en dubbeltur... Pust och stön...), haft mycket på jobbet, gått på begravning och inte sovit så mycket som ja borde, inte motionerat tillräckligt eller ätt rätt häller. Allt sätter sina spår..
Men om jag inte hade många måsten hemma som rester i plugget, packa inför hus, kolla inför hus, planera inför hus, umgås med vänner, vara i stallet med mera (ha ett liv kanske de kallas?) hade jag gärna jobbat HELA tiden. På rikltigt! ja älskar mitt jobb, de är bara det att när man jobbar och får dåligtsamvete över att man inte hinner de andra som de blir problem. Och ibland har ja svårt att bestämma vad ja tycker är bäst..

Imån är de nya tag! Börjar med att va ledig (kan behövas som omväxling). Bilen på service. Hem och börja tvätta och packa sen ringa runt till bolag som säljer värmepumpar så vi kan hitta en lämplig till huset. Kommer ha svårt att sköta eldningen själv på vardagar om ja jobbar och har hästen kvar i ornäs. 

Ja jisses... inte långt kvar nu! jippi!


Glädje och sorg

En dag av båda. KP Victoria och Daniel Westling stora dag är här och jag är så glad för deras skull! Hoppas de är min tur snart?! :-)
Vackert och glädjefyllt! Vackert arrangemang (även om kostnaden svider i stadskassan?) och så mycket kring detta att man inte kan förstå! All lycka till dom!

Men själv ska ja inte se bröllopet. Rikard Andersson lämnade oss oväntat och mycket tragiskt den 23/5. Kvar finns hans sambo och vackra dotter.
Idag är de begravning. Usch.. Hemsk.. R.I.P rikard. Vi kommer sakna dej!


Rikard Andersson 9/3 1981 - 23/5 2010 


 


Så trist...

När man inte har en kamera... Blogg utan bilder är trist.
Nu är grispasset klart. Från 06.30 till 15.00, hem och sova sen till jobbet igen 21.00 och hemma i säng 07.00. Man blir lite mosig i skallen av ett sånnt pass. Men efter lite sömn så är man okej igen! 
Idag har vi handlat MASSA falurödfärg. Toppen! Längtar tills vi får sätta igång. Sen hr vi varit på samtal hos länsförsäkringar. Pratat igenom våraa så nu har vi de mesta och de känns bra! Till och med är medhjälpare i stallet försäkrade. BRA!

Blev lite shopping idag efter bankbesöket! Va länge sen ja handla åt mej själv, handlar mest åt hästen nu för tiden! Behövde verkligen en uppfrächning i garderoben.
En brun skinn jacka som ja blev jätte nöjd över. så fin! lite leggings, en tröja och en kofta, lite strumpor och annat. Johan fick med sig lite han oxå.

Imån är de begravning för Rikard... Känns hemskt. Usch va tris och tragiskt. En tanke till hans sambo och dotter.

Nu är de dax att sova.  

Toppen helg!

Årets bugrun blev lyckat trots dåligt väder.
responsen på bilen var helt enorm. Jisses... Fanns ingen, INGEN bil som hade så många nyfikna ögon på sig! Så himla kul för honom. Kom fram en reporter och ville göra reportage om Johan och Quaddyn. Han var så impad! Tyckte de va träffens höjdpunkg och när vi stod där så sa han: "- Titta er omkring, vilken bil är de alla flockas runt? Jo din svarta caddy. Finns inget som är lika uppseendeväckande som den här"

Johan blev nog alldeles överraskad.!
Men nästa år blir de mer puts på den! Till och med ja tyckte de va kul!!

Nu blir de stallet, Diva har inte motionerat på över en vecka. Skärpning

Får skylla mej själv!

Okej... än en gång sitter man här som ett frågetecken. Vad kommr på tentan? Kan jag tillräckligt, kommer jag klara den? Nej nej och åter nej. Samma visa.

Pluggar sista minuten. Hela (okej halva) dagen igår och lite idag. Bra kämpat linda! Vi hara bara haft sisådär 720 timmar på oss att plugga på och jag väljer dom 10 sista timmarna.

Lär mej aldrig.

I alla fall, snart bär de av till Gävle och sista tentan på terminen. Skönt. Bara man klarar den. Annars gör man som allt annat, skjuter upp till sen för varför göra något idag som du kan göra imån? eller till hösten i detta fall. SKÄRPNING!!!

Sen blir de bugrun med bejbi. Han ska äntligen få komma iväg med bilen. Ja är dock mindre pepp men följer med för hansskull.

Nej dax att packa 
  

Lady GaGa = Marilyn Manson

Lady GaGa´s nya video... Ja va ska man säga. Nice att se henne i en annan makeup än tidigare. Beige/ljus neutral är så fint!!

Tycker dock hon påminner om Manson en hel del. Kvinnlig variant av Manson.

För övrigt går pluggandet AS bra! Eller nej nu ljög ja ju... De går inte alls! Har ont ont ont i munnen. Skönt att ha de gjort dock.

Nej dax att ta tag i verkligheten..


Vilken höjdardag...

Astidigt hästutsläpp, sen laga en tand (åhh jippi...) sen tentaplugg hela dagen. Va roligt jag kommr ha!!!
Sjuk häst har man oxå...
Nej en promenad på de här och sen ta tag i dagen.Ny blogg?

Eftersom vi köpt hus och de ska renoveras kan de vara kul med den blogg bara om huset?
Gården heter Storhaga, tycker de låter jätte fint! så funderar på en blogg med storhaga.blogg.se eller storhaga.blogspot.com eftersom blogspot är roligare att hålla på med om man inte är duktig på sån där kodning och grejjer (vilket jag inte är).

Ap trött idag när ja gick upp, efter gårdagens jobb va ja helt slut. Man blir det med alla intryck och tempot. Imponerad av alla dom som jobbar där. Imponerad av mej själv oxå som fixar det!
Spännande med nya saker, man vet aldrig vad som kommer in, vilka man träffar eller vad man ska göra härnäst!
Tror akutmottagningen är mer givande än ambulansen (även om de är dit jag vill sen) då man gör saker hela tiden. På ambulansen kan de vara segt mellanåt som jag förstått. Kan ifs vara skönt de med men tror akuten är en bra grund.
Hade gärna velat vara på en avdelning sen där man måste räkna dropp, ab, med mera så man får in de rutinerna oxå. typ infektion eller annan medicin avdelning.

Nu ska ja tentaplugga lite innan de är dax för ett till pass på jobbet.


Mitt köksfönster! plockade syrener idag på väg hem från stallet. Luktar så gott!


Bästa sommarjobbet

Har nog världens bästa sommarjobb. Tiden går så fort och de är helta tiden nya saker. Min handledare är en ängel. Guu vilken söt tjej de är!
Imån em pass igen och ser verkligen fram emot det! lite pngest dock över att tenta plugget blir lidande...
Men snart så! Brukar ju alltid börja dagen innan så än är de lungt.

Men nu blir de sängen, är så trött så ja dör...

...


Komigen bloggen!

Den uppvisar bara svaga livstecken, stackars bloggen... Kanske utföra lite HLR på den kanske den kickar igång igen? I alla fall för mina trogna gulliga läsare som ej gett upp hoppet än.

Myckat har hänt sen sist!
Inte bara ny bil utan ett hus oxå! Inte bara hus utan GÅRD! Med lite mark, stall och garage. En SUPER söt lillstuga och äppelträd. Åhh de ska bli så kul! Kommer bli vårat drömmställe med lite jobb.
Johan är precis lika glad om inte gladare. I denna fråga har fantiskt han varit den mer puschande parten. Han är bäst!
Bilder kommer så snart kameran fungerar igen. Kul med före och efterbilder!
Funderar på att starta en blogg om bara huset. Kanske skulle vara roligt.

Igår tittade bästa Emelie förbi, en tjejkväll med pizza, godis och film. Välbehövligt efter natt/skulpasset från helgen.
Jobbade natten mellan söndag-måndag, sov2 timmar sen upp till skolan. Va lagomt seg med lite götta och film går alltid! Tack pinglan!

Nu är de dax för stallet sen hem och duschan innan första passet på akutmottagningen. Wiiie!! Spännande!RSS 2.0