Kors i taket, där gömde sig en föling!

Idag va de dax för att UL Diva och se vad som hänt under helgen. Vi har både jag och Johan gått och funderat/hoppats under helgen på den där ynka 1% chansen att veterinären skulle ha missat en bebis förra kollen... Önsketänkande!

Eftersom veterinären förra veckan inte såg något foster utan såg en ca 50mm grynig klump (inget riktigt ägg) vid ena äggstocken och en gulkropp vid andra fanns det inget vettigt att seminera på så vi avvaktade tills idag innan vi bestämde vidare åtgärder.

Hon stod och väntade på mej i boxen min skönhet och de va så härligt att se henne igen. Har verkligen saknat henne!
Agneta Höglund och hennes dotter mötte mej och vi fick gå in. Vilka härliga människor dom är! Guld värt med bra bemötande!
Dom berättade att DV inte alls visat intresse för dom andra stona som förra gången utan att hon va betydligt mer intresserad av fölet som fick i hagen brevid (sötnosen!). Ja funderade inte nå mer på det utan ledde in henne.
Väl i undersökningspiltan började Anna Dahlsten ultraljuda henne och hon är så snäll min pärla! Står som ett ljus.

Och nyheterna var inte så roliga... Hon kunde inte se något foster, inget ägg, kanske kanske en gulkropp men abnormt stor äggstock. Anna sa att om hon inte kollat henne förra veckan och visste hur hon har sett ut tidigare i äggstockarna skulle hon trott att det var en tumör! Jisses.... Usch...
Hon kunde inte svara på vad de var eller varför de var där. Fanns inget att göra, bara vänta ett tag till och se.
Anna trode ev att hon "hakat upp sig" och inte släppte nå nya ägg eftersom gulkroppen satt kvar och hindrade processen och att äggstocken ha lite ödematös och inte infekterad. Tur det i alla fall!  
Så läget va lika (sämre?!) än i torsdags... SKIT! men vi skulle avvakta tills nästa vecka...

När vi stod där kände ja mej lite nere... men hoppades hoppades att hon kanske kunde se nått ändå, när hon höll på.

Agnetas dotter sa flera gånger att hon inte visat brunst och intresse i andra hästar och jag kunde höra på henne att hon var övertygad om att DV ÄNDÅ hade en bebis i magen och mitt upp i alltihopa när vi i princip är på väg att avsluta så dyker den upp, en svart fläck på skärmen. En fin liten fosterblåsa!!! Vi blev ALLA förvånade och mycket glada! Inte undra på att hon inte hade nå ägg på gång, hon hade ju redan en bebis där!

Vilken lycka!!! Nu får vi hoppas att de stora äggstocken går tillbaka och blir "normal" och att det inte betyder något för fölingen.
Är verkligen spännande det här och nu är de 20 dagar tills nästa ul. Håll tummarna!!!
 
 
Där är den svarta pricken som ska bli ett bebis föl!


Pappa Ampere 1225


Kommentarer
Postat av: Sara - Ensamstående mamma

Tack för din kommentar!Stefan, min barndomskompis, omkom i en bilolycka på midsommar 2005. Han och hans killkompis körde, och båda omkom.

2011-06-27 @ 19:11:06
URL: http://dolphin.blogg.se/
Postat av: carolina

svar: Det hoppas jag verkligen att du får göra! Så kul att se dom små skutta omkring och ha sig :D

2011-06-27 @ 19:16:57
URL: http://asslatjejerna.blogg.se/
Postat av: Tina

Var tvungen att kolla in din blogg, fin! Ditt sto ser jättetrevligt ut också! Nu håller vi alla tummar för dräktigheten.

2011-06-27 @ 20:04:40
URL: http://www.xn--hstutvecklare-bfb.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0